«Τυφώνας» ΑΕΚ στα Ιωάννινα

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιώντας την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, η ΑΕΚ κέρδισε άνετα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-4, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο από πολύ νωρίς, όμως περιείχε αμέτρητες φάσεις και πλούσιο θέαμα. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η Ενωση έμεινε στο -2 από την τρίτη θέση και τον Ατρόμητο. Την ίδια ώρα, σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, ο Αρης κέρδισε τρεις πολύτιμους βαθμούς, καθώς επικράτησε της Λαμίας με 1-0 στις καθυστερήσεις, έπειτα από ένα δραματικό φινάλε και αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του.

Στους «Ζωσιμάδες» οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί από τα πρώτα λεπτά, καταφέρνοντας πολύ εύκολα να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΣ, πραγματοποιώντας μία ονειρική εμφάνιση. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δημιούργησε αμέτρητες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, σκοράροντας τέσσερα τέρματα και σημαδεύοντας δύο φορές τα δοκάρια του Βελλίδη. Μόλις στο τρίτο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, έπειτα από πάτημα του Αποστολόπουλου στον Πόνσε. Την εκτέλεση (5΄) την ανέλαβε ο Μάνταλος για το 0-1.

Στο 17΄ η Ενωση είχε το πρώτο της δοκάρι με το «πλασέ» του Λιβάγια. Δύο λεπτά αργότερα, διπλασίασε τα δοκάρια της, με ευθύβολο σουτ του Μπακασέτα, το οποίο σταμάτησε στη συμβολή των δοκών, ενώ στο 21΄ κατάφερε να βρει το δεύτερο τέρμα με το αυτογκόλ του Μιχαήλ. Ο «Δικέφαλος» όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στο 45΄, έπειτα από το κόρνερ του Γκάλο, ο Πόνσε με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 0-3, ενώ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους (45+3΄) πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τέταρτο της ΑΕΚ, με νέα καρφωτή κεφαλιά. Η συγκεκριμένη επίδοση με τα τέσσερα γκολ αποτελεί φετινό ρεκόρ στη Σούπερ Λίγκα, για τα περισσότερα τέρματα από μία ομάδα σε ένα ημίχρονο.

Στον αντίποδα, οι φίλοι του ΠΑΣ ήταν απογοητευμένοι από την προσπάθεια των παικτών τους και τους αποδοκίμασαν, ενώ ο προπονητής της ομάδας Γ. Πετράκης δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της ήττας.

Η αναμέτρηση κύλησε στο ίδιο μοτίβο και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με την ΑΕΚ στο προσκήνιο. Από το 60΄ και μετά όμως, η πρωταθλήτρια Ελλάδος έριξε στροφές και ο ΠΑΣ ανέβασε τις γραμμές του. Στο 63΄ η ομάδα των Ιωαννίνων είχε δοκάρι με τον Νικολιά, ενώ στο 90+2΄ ο Αθανασιάδης νικήθηκε από τον Μπάρκα σε εκτέλεση πέναλτι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Μποκουβάλας, Αποστολόπουλος, Νικολιάς (76΄ Νάουμετς), Γιάκος (82΄ Ξύδας), Παμλίδης (46΄ Σιόντης), Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (46΄ Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Αλεφ, Γκάλο, Μπακασέτας (69΄ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Πόνσε (80΄ Μπογέ).

Λίγο νωρίτερα, στο παγωμένο «Κλεάνθης Βικελίδης», Αρης και Λαμία ήταν ισόπαλοι (0-0) έως και το 90+3’ και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα μοιραστούν τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν ο Ματίγια με απευθείας εκτέλεση φάουλ «νίκησε» τον Σαράνοβ και έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στους γηπεδούχους. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων επιθετικά, όμως το χαμηλό τέμπο του παιχνιδιού δεν βοηθούσε, ώστε να δημιουργηθεί κάποια ευκαιρία. Τα αρκετά φάουλ και οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου συνοψίζουν την εικόνα της αναμέτρησης.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Βέλεθ, Ιντζόγλου, Ματίγια, Μαρτίνες (63΄ Γιουνές), Μπρούνο Γκάμα (13΄ Μενέντεζ, 85΄ Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βάντερσον, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέγιο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Πεχαράνο, Τομάς (64΄ Επστάιν), Καραμάνος (85΄ Ασίγκμπα), Μπερτόλιο (90λ΄ Σκόνδρας), Μπαράλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή