Η Τσέλσι στο εδώλιο της UEFA για ρατσισμό

Η Τσέλσι στο εδώλιο της UEFA για ρατσισμό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που από πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, προσπαθεί να αλλάξει τη ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας οπαδών της ομάδας του, με εκπαιδευτικά ταξίδια στο Αουσβιτς, οι «μπλε» κινδυνεύουν με τιμωρία για τα αντισημιτικά συνθήματα των οπαδών τους κατά τη διάρκεια ενός φετινού αγώνα Γιουρόπα Λιγκ.

Πιο συγκεκριμένα τον προηγούμενο μήνα, 13 Δεκεμβρίου του 2018, στον αγώνα της Τσέλσι στην Ουγγαρία κόντρα στη Βίντι, οπαδοί της λονδρέζικης ομάδας τραγουδούσαν συνθήματα με ρατσιστικό περιεχόμενο για τους οπαδούς της Τότεναμ, η οποία είχε κερδίσει την Τσέλσι πριν από μερικές εβδομάδες για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ (3-1).

Τα δυσάρεστα γεγονότα ήρθαν μόλις πέντε ημέρες μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ, από οπαδούς της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο σύλλογος του Λονδίνου εξέφρασε την απογοήτευσή του με ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι συγκεκριμένοι οπαδοί ντροπιάζουν την ομάδα, ενώ επίσης περιέγραψε και τον ρατσισμό ως «απαράδεκτο γι’ αυτόν τον σύλλογο και τη συντριπτική πλειονότητα των οπαδών μας».

Πλέον, η ομάδα του Αμπράμοβιτς θα μάθει την τιμωρία της στις 28 Φεβρουαρίου, σε ακρόαση που θα διεξαχθεί από την UEFA, όπως έγινε γνωστό. «Σε σχέση με τα φερόμενα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τσέλσι με τη Βίντι, έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Τσέλσι», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Υστερα από αυτές τις εξελίξεις τέσσερις οπαδοί της Τσέλσι δεν θα βρεθούν ποτέ ξανά στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Για τον ίδιο λόγο, στις 16 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες μετά το περιστατικό στην Ουγγαρία, ο πρόεδρος της ομάδας, Μπρους Μπακ, μίλησε στους οπαδούς, καταδικάζοντας τις ενέργειες «μερικών ανόητων ατόμων».

Εκτός από τα εκπαιδευτικά ταξίδια στο Αουσβιτς, η Τσέλσι πλέον από τον Ιανουάριο προσφέρει και ιδιαίτερα μαθήματα για το πρόγραμμα «SayNo to anti-Semitism», σε μία προσπάθεια να αλλάξει τη συμπεριφορά των ρατσιστών οπαδών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή