Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίζει «Ναι», εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια

Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίζει «Ναι», εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρόκειται για την τελευταία πράξη πολιτικής φαρσοκωμωδίας, για έναν ακόμα κοινοβουλευτικό ελιγμό με τρεις στόχους. Ο πρώτος να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες ακόμα ο κ. Τσίπρας στην εξουσία, ο δεύτερος να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και ο τρίτος να κρατηθεί στη ζωή έστω με αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δεν βρήκατε εσείς τη χώρα βυθισμένη και τη σώσατε αλλά σωσμένη και τη βυθίσατε. Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και ναι η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια. Μετά ήρθατε εσείς και ξέρουμε τι έγινε. Εκατό δισ. και τρίτο μνημόνιο με την υπογραφή σας. Και ένα άτυπο 4ο μνημόνιο», ανέφερε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε: «Ξεχάστε τις διαδικασίες-εξπρές και τις κρυφές μεθοδεύσεις για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.  Η συζήτηση για τις Πρέσπες θα γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει.

Θα ακουστούν όλοι και όλα σε αυτήν την αίθουσα και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.  Και μην διανοηθείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών της βουλής που να παραποιούν τις πραγματικές δυνάμεις των κοινοβουλευτικών ομάδων. Ακόμα και να εξασφαλίσετε ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα, η κοινοβουλευτική σας ομάδα αριθμεί 145 βουλευτές, όχι 151. Θα είστε μια de facto κυβέρνηση μειοψηφίας.

 Και αυτό θα αντανακλάται στη σύνθεση των επιτροπών της Βουλής, διότι αυτό ορίζει το Σύνταγμα που οφείλετε επιτέλους να σεβαστείτε. Μη διανοηθείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές της πλειοψηφίας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ακόμη και αν κερδηθεί η σημερινή ψήφος, η κυβέρνηση θα είναι de facto μειοψηφίας».

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του κ. Τσίπρα ανέφερε: «Οκ. Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία με ψέμματα τη διαχειρίστηκε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει. Μας παρουσίασε και χθες μία εικονική πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι βρήκατε τη χώρα σωσμένη και τη βυθίσατε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις αιτιάσεις του για σκηνοθετημένο διαζύγιο: «Στο όνομα της εξουσίας, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει τα πάντα. Μαζί της, όμως, τραβά στο βούρκο κι ολόκληρη την πολιτική ζωή.  Διότι, παρά το σικέ διαζύγιό τους, όλοι πλέον βλέπουν πως Τσίπρας – Καμμένος βαδίζουν επί της ουσίας μαζί.  Ανταλλάσσοντας βουλευτές, ψήφους και υπουργεία. Ενώ γύρω τους ξετυλίγεται ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι πολιτικού «πάρε-δώσε».

Επικριτικός ήταν εκ νέου ο κ. Μητσοτάκης για την υπουργοποίηση του ναυάρχου Αποστολάκη:

«Η κριτική μου δεν αφορούσε τόσο τον ναύαρχο Αποστολάκη, τον οποίο προσωπικά τιμώ για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του.  Αλλά διέπραξε μεγάλο λάθος που δεν σεβάστηκε την διάκριση των ρόλων μεταξύ ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  Τα παράσημα για την πατρίδα οφείλουμε να τα τιμούμε.  Όχι να τα μπλέκουμε με επιπολαιότητα στα δίχτυα των κομματικών μας συμφερόντων. Δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ μέσα σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός. Όπως δεν μπορεί να γίνεται μέσα σε ένα βράδυ ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου σύμβουλος του πρωθυπουργού και μετά πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής».

Περιγράφοντας το διακύβευμα της ψήφου εμπιστοσύνης σημείωσε: «Προχωρώντας προς την ψηφοφορία, όλοι γνωρίζουν πια ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα. Όποιος ψηφίζει σήμερα «Ναι», εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια: Την τεράστια πολιτική απάτη που οδήγησε τον κ.Τσίπρα στην εξουσία».

Και πρόσθεσε: Όποιος ψηφίζει «Ναι», ανοίγει το δρόμο στην δήθεν  «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα για τους γείτονες, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Και νομιμοποιεί τα όσα έγιναν μακριά από τον λαό και τη Βουλή. Μέσα σε καταγγελίες για μυστικά κονδύλια και άλλα δυσώδη, που ακούστηκαν μέχρι και  στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας:

«Η παράταση αυτής της παρακμιακής κατάστασης εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη χώρα. Χωρίς σταθερότητα δεν ανακτάται η εμπιστοσύνη που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Και όλα αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει μια κυβέρνηση -κουρελού. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για πάει μπροστά η χώρα. (…)  Το μήνυμα που στέλνει κάθε οπαδός της ενότητας, της λογικής και της προόδου στον ΣΥΡΙΖΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή