Ψήφο εμπιστοσύνης με 151 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης με 151 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 151 ψήφους «υπέρ» η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ύστερα από την ολοκλήρωση της διήμερης συζήτησης στη Βουλή.

Πέραν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση υπερψήφισαν οι εξής έξι βουλευτές:

– Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ)

– Κατερίνα Παπακώστα (ανεξάρτητη)

– Ελενα Κουντουρά (ανεξάρτητη) δια επιστολικής ψήφου.

– Σπύρος Δανέλλης (ανεξάρτητος)

– Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ)

– Βασίλης Κόκκαλης (ανεξάρτητος) δια επιστολικής ψήφου

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του αποτελέσματος, πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα για debate κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δείχνει ότι οι εκλογές πλησιάζουν, και σημείωναν: «Καλοδεχούμενο το debate, καλοδεχούμενες και οι εκλογές».  

Από την πλευρά της, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει σε διαγραφές εάν κάποιος από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ψηφίσει «ναι» στη συμφωνία, απάντησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Αυτό θα το δούμε. Πάντως, όσα ακούγονται για δύο ή τρεις διαρροές, δεν ισχύουν».

Τσίπρας: Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα

«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας. Σε μία κυβέρνηση που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολλών», δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή