«Πόλεμος» Τραμπ κατά της επιστήμης

«Πόλεμος» Τραμπ κατά της επιστήμης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε δραστικές περικοπές επιστημονικών προγραμμάτων, τα οποία προστατεύουν αποδεδειγμένα την υγεία των Αμερικανών, προχωρεί η κυβέρνηση Τραμπ.

Προγράμματα όπως η πρόληψη της εγκυμοσύνης ανηλίκων, η προώθηση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έπαψαν να ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian.

Ο Λευκός Οίκος διέκοψε τη χρηματοδότηση προγραμμάτων πρόληψης εγκυμοσύνης ανηλίκων, επιλέγοντας να χρηματοδοτήσει χριστιανικά προγράμματα αποχής από το σεξ. Ερευνα του 2007 για τα προγράμματα αυτά είχε δείξει ότι δεν βοηθούν στον περιορισμό της σεξουαλικής δραστηριότητας των εφήβων και δεν μειώνουν τα ποσοστά σεξουαλικής επαφής χωρίς αντισυλληπτικά.

«Η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, προτιμώντας να βασίζει τις αποφάσεις της σε ιδεολογικά κριτήρια», λέει η Σάρα Φλάουερς, στέλεχος υπηρεσίας οικογενειακού προγραμματισμού.

Η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον βρέθηκαν και αυτά στο επίκεντρο των περικοπών της κυβέρνησης Τραμπ, ενώ Ρεπουμπλικανοί βουλευτές και γερουσιαστές, φιλικά προσκείμενοι στην προεδρία, έχουν ψηφίσει νόμους με στόχο τη χαλάρωση των περιβαλλοντικών κανόνων στους κινητήρες αυτοκινήτων και στην κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ενέργειας μέσω καύσης άνθρακα.

Σε πρόσφατη απόφασή της, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Τραμπ ακύρωσε παλαιότερη απαγόρευση χρήσης του ζιζανιοκτόνου chlorpyrifos, παρά τις μελέτες που έδειξαν ότι αυτό προκαλεί προβλήματα στην υγεία παιδιών και αγροτών που το χρησιμοποιούν. Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία σχεδιάζει μεγάλη αναθεώρηση των κανόνων της, που θα αποκλείσει μέρος των επιστημονικών της συμβούλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή