Φ. Γεννηματά: «Υπογράφετε μόνο με το δεξί»

Φ. Γεννηματά: «Υπογράφετε μόνο με το δεξί»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις φράσεις «Κύριε Τσίπρα, ξέρω ότι δυσκολεύεστε αλλά πάρτε το απόφαση, έχετε τελειώσει. Φύγετε τώρα. Αυτό μόνο μπορείτε να προσφέρετε», η κ. Φωτεινή Γεννηματά κλιμάκωσε χθες την επιθετική της τακτική έναντι του πρωθυπουργού, επικεντρώνοντας στο πρόσωπό του όλα τα βέλη της κριτικής της.

«Από δήθεν εκφραστής της ελπίδας, αποδείχθηκε ότι εσείς ο ίδιος είστε πιο παλιό από το παλιό. Από δήθεν εκφραστής της Αριστεράς στην εξουσία, αποδείχθηκε ότι πολύ εύκολα γυρίσατε την πλάτη στους συντρόφους σας και πορευτήκατε με την Ακροδεξιά από συνειδητή επιλογή. Γίνατε το βαρίδι της Αριστεράς. Από δήθεν εκφραστής της προόδου, αποδείχθηκε ότι εσείς θέλατε απλά να καταλάβετε την εξουσία με κάθε μέσο. Χρησιμοποιήσατε τα παραθεσμικά συστήματα της βαθιάς Δεξιάς», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που επανήλθε στο ίδιο κλίμα και μετά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε με έμφαση ότι «οι πολιτικές διαφορές λύνονται μόνο στις κάλπες» προσθέτοντας – απευθυνόμενη και πάλι προσωπικά στον κ. Τσίπρα: «Εκεί σας περιμένει ο ελληνικός λαός. Υποθηκεύσατε τη δημόσια περιουσία, τα μνημεία στο υπερταμείο, από τον Λευκό Πύργο ώς την Κνωσό, μέχρι και τους τάφους των Βενιζέλων. Πώς να μη χαμογελάει η Μέρκελ στο πλάι σας. Oλες οι αποφάσεις βαραίνουν εσάς. Oλες οι αντιλαϊκές πολιτικές στείρας λιτότητας που αυτή η δήθεν αριστερή κυβέρνηση εφαρμόζει, βαραίνουν εσάς. Eλεγε ο συνεταίρος σας ότι θα σας μάθει να γράφετε και με το δεξί. Μόνο που εσείς το παρακάνατε. Μόνο με το δεξί χέρι γράφετε πλέον κ. Τσίπρα. Και υπογράφετε με το δεξί αυτό είναι το χειρότερο από όλα».

Ιδιαίτερα υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και κατά τις αναφορές της στις τελευταίες διεργασίες εντός του Κοινοβουλίου: «Δεν διστάζετε να κάνετε κουρελού την ίδια τη δεδηλωμένη. Τη βάση της Δημοκρατίας. Αν έχετε τη δεδηλωμένη, αν έχετε 151 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνησή σας, ψηφίστε με αυτούς τους βουλευτές και τη συμφωνία των Πρεσπών. Πλειοψηφία α λα καρτ δεν υπάρχει στις δημοκρατίες κ. Τσίπρα. Η δημοκρατία δεν είναι αριθμητική. Είναι ουσία. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι δανεικοί πρόθυμοι ακροδεξιοί που σας στηρίζουν με τους αγνούς ιδεολόγους της Αριστεράς που σας ψήφισαν ελπίζοντας και προσδοκώντας σε καλύτερες μέρες ακόμα και με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιστορικά και μη; Καμία».

Καμία σανίδα σωτηρίας

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Γεννηματά επαναδιατύπωσε το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας: «Δεν δίνουμε σανίδα σωτηρίας για μια κυβέρνηση που καταρρέει. Απέναντι στον δικό σας διχασμό, έχουμε το δικό μας ενωτικό μήνυμα και το στέλνουμε στον ελληνικό λαό. Εσείς στήνετε τοίχους κι εμείς χτίζουμε γέφυρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή