Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Στο κυνήγι της Εφές και της 4ης θέσης

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Στο κυνήγι της Εφές και της 4ης θέσης

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεκδίκηση της τέταρτης θέσης από τον Ολυμπιακό και το «κυνήγι» της Εφές Αναντόλου, που προπορεύεται με διαφορά μιας νίκης, θα συνεχιστεί στη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και στον σημερινό αγώνα των «ερυθρολεύκων» με τη Χίμκι (21.00). Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη ρωσική ομάδα (7 νίκες – 11 ήττες) και τον πρώην προπονητή του Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον οποίο κατέκτησε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του, πριν από 5 χρόνια, αλλά οι αναμνήσεις, όσο ένδοξες κι αν είναι, μένουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, μετά το τζάμπολ κάθε αγώνα. Η Χίμκι έχει εξαιρετικά μειωμένες πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ και δεν παίζει με άγχος, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός, που είχε νικήσει και στη Μόσχα για τον πρώτο γύρο, είναι υποχρεωμένος να πετύχει τη 12η νίκη του και να περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού τουρκικού ντέρμπι Εφές – Νταρουσάφακα, αν και οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί για να φθάσουν στις 13 νίκες.

Ο Νίκολα Μιλουντίνοφ επιστρέφει στη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού και τη θέση του σέντερ, ενώ απών θα είναι ο Δημήτρης Αγραβάνης.

«Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στην Ευρωλίγκα. Δεν δείχνω έλλειψη σεβασμού στη Χίμκι, αν και δεν πρόκειται για παιχνίδι πρόκρισης. Η Χίμκι είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, που αναφέρθηκε και στον εντοπισμό ξένου παίκτη που θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας: «Εχουμε συνεχώς τα μάτια μας ανοικτά. Θα δούμε σε λίγες ημέρες». Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού περιμένει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα την ολοκλήρωση των παικτών που θα «κοπούν» από τις ομάδες του ΝΒΑ. Στο σημερινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής θα παίξουν TΣΣΚΑ – Μπάγερν, Μακάμπι – Μπαρτσελόνα και Γκραν Κανάρια – Φενέρμπαχτσε.

• Την ευκολότερη νίκη της στην 11η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε η ΑΕΚ κόντρα στην Ντιζόν (80-56) και παρέμεινε στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα παίξει στην έδρα της ισπανικής Φουενλαμπράδα. Ο Χάντερ ήταν σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό αγώνα της ΑΕΚ ο πρώτος σκόρερ (22 π.), έντεκα πόντους σημείωσε ο Σάκοτα και πέντε ο Θίοντορ.

Στη Γαλλία, ο ΠΑΟΚ δεν ολοκλήρωσε την καλή εμφάνισή του στο τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 17-10) και ηττήθηκε από τη Ναντέρ (79-70), ενώ έχασε και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας στην 4η θέση. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Χάτσερ (12 π.), Χρυσικόπουλος (12 π.), Γκάρετ (10 π.) και Αθηναίου (10 π.), ενώ από τη Ναντέρ, ο Σένγκλιν (19 π.).

• Σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, προεξάρχοντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που προσέφερε το ποσό των 100.000 ευρώ, βρέθηκε στο ίδρυμα «Ελπίδα» και έδωσε χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται στο ογκολογικό ίδρυμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή