Το Παρίσι έχει έτοιμο σχέδιο αντιμετώπισης του Brexit άνευ συμφωνίας

Το Παρίσι έχει έτοιμο σχέδιο αντιμετώπισης του Brexit άνευ συμφωνίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε την εκκίνηση της εφαρμογής του «σχεδίου που συνδέεται με ένα Brexit άνευ συμφωνίας» για την αντιμετώπιση του «όλο και λιγότερο απίθανου» ενδεχόμενου μη συντεταγμένης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σχέδιο, το οποίο προετοιμάσθηκε από τον Απρίλιο του 2018, «περιλαμβάνει νομοθετικά μέτρα που έχουν ως στόχο να προλάβουν την δημιουργία νομικού κενού και να εγγυηθούν την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των αρμοδίων υπουργών στο Ματινιόν.

Μετά την Γαλλική Εθνοσυνέλευση χθες, η Γερουσία πρόκειται να εγκρίνει οριστικά το σχέδιο που προετοιμάζει την Γαλλία για κάθε μορφή που θα μπορούσε να πάρει το Brexit και κυρίως για ένα «σκληρό Brexit», θέτοντας το αναγκαίο νομικό πλαίσιο για την προστασία των γάλλων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των βρετανών πολιτών που ζουν στην Γαλλία, καθώς και για την εφαρμογή μέτρων για την επαναφορά των ελέγχων των προϊόντων στα σύνορα.

Ο Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε επίσης σχέδιο επενδύσεων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Γαλλίας, ενώ υπό επεξεργασίαν βρίσκεται σχέδιο υποστήριξης του τομέα της αλιείας, ο οποίος θα πληγεί σκληρά σε περίπτωση Brexit άνευ συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή