Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το Βραβείο Μπότση βραβεύθηκε χθες η δημοσιογράφος της «Κ» Μαριάννα Κακαουνάκη για τη δημοσιογραφική της έρευνα, που αφορά τα κυκλώματα που δρουν μέσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Η κ. Κακαουνάκη ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία το 2005 με έρευνες στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά και αργότερα συνέχισε στην εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ. Σήμερα ασκεί ερευνητική δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Καθημερινή» και συνεργάζεται με το CBS. Βραβείο έλαβε επίσης η κ. Μαρία Παναγιώτου για τις δημοσιογραφικές της έρευνες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Δημοκρατία», μεταξύ των οποίων και αυτή για τα προβλήματα στη δασοπυρόσβεση.

Δύο ακόμα βραβεία απονεμήθηκαν στους Γιώργο Σαρρή για την αντικειμενική του παρουσίαση ιστορικών πολιτικών θεμάτων στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» και στον Κωνσταντίνο Τσιακανίκα για την πολύχρονη πορεία του στη διεύθυνση ειδήσεων στην τηλεόραση.

Επίσης, με ομόφωνη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος απένειμε βραβείο στον Ακη Παυλόπουλο για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών και ενημερωτικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Ειδικά βραβεία

• «Πάνος Σόμπολος» στον Πέτρο Καρσιώτη.

• Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

• Οικονομικού ρεπορτάζ στους Ζώη Τσώλη, Δημήτρη Δελεβέγκο.

• Κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ «Γιάννης Φάτσης» στον Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου και «Χρήστος Πασαλάρης» στον Γεώργιο Λυκουρέντζο.

• Δημοσιογραφίας και τεχνολογίας στον Αναστάσιο Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή