Πιτίνο: Πρέπει να κάνουμε καλά τα βασικά

Πιτίνο: Πρέπει να κάνουμε καλά τα βασικά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… παράδοση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (8-10) να εμφανίζεται αγνώριστος και να μην παίρνει νίκες σε εκτός έδρας παιχνίδια, όπως καταγράφτηκε με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο του, αποτελεί μεγαλύτερο εμπόδιο για τους «πράσινους» και τον Ρικ Πιτίνο, κόντρα στη σκληροτράχηλη Ζαλγκίρις (7-11), σήμερα (20.00) στο Κάουνας.

Μια ομάδα που πρέπει να… ξεφορτωθούν οι «πράσινοι» βαθμολογικά στη μάχη που δίνουν για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που έφτασε μέχρι το περυσινό φάιναλ φορ, δεν έχει την ίδια δυναμικότητα και οι 11 ήττες που έχει γνωρίσει έναντι 7 νικών την έχουν φέρει στη 13η θέση της βαθμολογίας. Για τον Ρικ Πιτίνο, οι παίκτες του θα πρέπει «να κάνουν καλά τα βασικά. Να σουτάρουμε καλά, να είμαστε σωστοί στα σκριν και να κάνουμε μπλοκ».

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ήταν αισθητά βελτιωμένη, αλλά ο Αμερικανός τεχνικός αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα, που δεν επιτρέπουν να υπάρξει αισθητή πρόοδος στην απόδοση του «τριφυλλιού».

«Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι τραυματισμοί. Λείπει ο καλύτερός μας παίκτης στο σκοράρισμα (σ.σ. Λάνγκφορντ) ένα μήνα. Το τρίτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα. Οι ψηλοί σου πρέπει να πάνε στο ριμπάουντ όπως παίζει ο Σκαϊγουόκερ (Λεκαβίτσιους), ο οποίος είναι ο πιο αποδοτικός παίκτης. Πρέπει να κάνεις πολύ καλά τα βασικά του μπάσκετ. Οι προδιαγραφές κάνουν σπουδαία μια ομάδα. Αν η ομάδα είναι υγιής, θα το βελτιώσω αυτό. Δεν μπορείς να το διορθώσεις μέσα σε τρεις εβδομάδες. Στην επίθεση πρέπει να σουτάρουμε καλύτερα και θα μας βοηθήσει ο Κιλπάτρικ που είναι σε εξαιρετική φόρμα, αλλά και ο Λάνγκφορντ, όταν επιστρέψει. Ο Πέιν είναι ένας καλός παίκτης. Είναι όμως εκτός φόρμας, και θέλει μερικές εβδομάδες για να είναι έτοιμος». Η άμυνα της Ζαλγκίρις είναι υπολογίσιμη από τον προπονητή του ΠΑΟ, που θέλει άμεση «απάντηση» στα καλάθια της Ζαλγκίρις, ώστε να μη δημιουργηθεί σημαντική διαφορά πόντων υπέρ της λιθουανικής ομάδας.

Η 19η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τις αναμετρήσεις Μπούντουσνοστ – Ρεάλ, Εφές – Νταρουσάφακα και Μπασκόνια – Αρμάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή