Επιστολή Καμμένου στον Βούτση για Συμφωνία Πρεσπών: Μην προχωρήσεις σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Επιστολή Καμμένου στον Βούτση για Συμφωνία Πρεσπών: Μην προχωρήσεις σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή με την οποία προειδοποιεί ότι εάν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στην Ολομέλεια χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Επιτροπής, τότε αυτό θα συνιστά «συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» έστειλε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. 

Μέσω της επιστολής, ο κ. Καμμένος καλεί τον κ. Βούτση να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα έχει κάνει «νόθευση» και θα έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος συγκεκριμένα  άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορούν να αυξηθούν και ότι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.

Ως προς την αύξηση των μελών των διαρκών Επιτροπών ο ίδιος αντιλέγει ότι αυτή «απαγορεύεται» ρητά, εκτός όπως σημειώνει «από την περίπτωση όπου η αύξηση θα γινόταν για την αποκατάσταση της αναλογικής εκπροσώπησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή της εκπροσώπησης μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έως τώρα δεν εκπροσωπείτο».

Ενώ, απορρίπτοντας την ερμηνεία περί «τάχα» όπως υπογραμμίζει «γνωμοδοτικού – συμβουλευτικού χαρακτήρα» των Επιτροπών, άρα κανενός εμποδίου για την εισαγωγής της Συμφωνίας προς κύρωση στην Ολομέλεια ακόμη και στην περίπτωση που αυτή απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή, επιμένει ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής η αποδοχή νομοσχεδίου από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισαγωγή του προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκτός από την περίπτωση του Προϋπολογισμού και Απολογισμού του Κράτους και της Βουλής.

Ακολουθεί η επιστολή

Επιστολή Καμμένου στον Βούτση για Συμφωνία Πρεσπών: Μην προχωρήσεις σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα-1
Επιστολή Καμμένου στον Βούτση για Συμφωνία Πρεσπών: Μην προχωρήσεις σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή