Αποχωρεί ο ΟΤΕ και από τη Ρουμανία

Αποχωρεί ο ΟΤΕ και από τη Ρουμανία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Αλβανία, ο ΟΤΕ αποχωρεί και από τη Ρουμανία. Αυτό αποκάλυψε ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Σπας Ρουσσέφ (Spass Rousssev) μιλώντας σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Ρουσσέφ είναι ο επιχειρηματίας που συμφώνησε πριν λίγες ημέρες στην απόκτηση της Telekom Albania από τον ΟΤΕ αντί 50 εκατ. ευρώ και τώρα, όπως ανέφερε, έχει μπει σε συζητήσεις για την απόκτηση της Telekom Romania.

Η τελευταία είναι η μοναδική εκτός Ελλάδος επιχειρηματική δραστηριότητα του ΟΤΕ. Ο τελευταίος, πλέον θα εστιαστεί αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά. Η στρατηγική αυτή σίγουρα υποστηρίζεται από την Deutsche Telekom.

O OTE κατέχει το 54% της Telekom Romania και το 70% της Telekom Mobile Romania, θυγατρική εταιρεία της πρώτης. Το υπόλοιπο του μετοχικού κεφαλαίου ελέγχεται από το Ρουμανικό δημόσιο.

Ο ΟΤΕ είχε ξοδέψει εκατοντάδες εκατ. ευρώ για να χτίσει τις συγκεκριμένες συμμετοχές πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το 9μηνο του 2018 ο ΟΤΕ είχε έσοδα ύψους 691 εκατ. ευρώ  από την αγορά της Ρουμανίας και λειτουργικά κέρδη ύψους 41 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή