Στ. Θεοδωράκης: Αν έρθει τώρα πρόταση μομφής θα την ψηφίσω

Στ. Θεοδωράκης: Αν έρθει τώρα πρόταση μομφής θα την ψηφίσω

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι ότι εάν υπάρξει πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος θα την υποστηρίξει, καταψηφίζοντας την Κυβέρνηση. «Είμαι αντίπαλος του κ.Τσίπρα. Αν έρθει τώρα πρόταση μομφής θα την ψηφίσω» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτήν τη στιγμή όλος ο κόσμος αποκαλεί αυτό το Κράτος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διαγράφοντας την ελληνική Μακεδονία στα αυτιά ενός ανθρώπου στο εξωτερικό. Οταν όμως ακουστεί ότι η χώρα λέγεται «Βόρεια Μακεδονία», όλοι θα αντιληφθούν ότι είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια άλλη Μακεδονία» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «προσθέτως θα σταματήσει κάθε προσπάθεια σφετερισμού της ιστορίας μας, καθώς θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα σχολικά βιβλία της χώρας και όσα αναληθή γράφουν αυτά».

Ερωτηθείς για τα επιχειρήματα περί παραχώρησης δικαιωμάτων «μακεδονικής ιθαγένειας και εθνικότητας» στους Σκοπιανούς, υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «δεν πρέπει να λέμε ψέματα στους πολίτες, σημειώνοντας ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν τα κερδίζεις όλα, καθώς υπάρχει η ανάγκη του συμβιβασμού. Δεν είναι όλα ρόδινα για εμάς, αλλά σε αυτήν τη συμφωνία θα είναι όλα καλύτερα».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ποτάμι με τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε»

 «Εγώ δεν ήθελα να συμβιβαστώ, είχα εύκολες λύσεις είτε να προσδεθώ στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΝΔ. Εγώ επέλεξα τον δύσκολο δρόμο, διότι αυτήν την ώρα το συμφέρον  της χώρας είναι να λύσουμε αυτό το πρόβλημα της χώρας».

«Θα πάμε στις εκλογές αυτόνομα, θα πάμε και στις Ευρωεκλογές αυτόνομα», είπε για το Ποτάμι, στον απόηχο των αποχωρήσεων βουλευτών του, τις οποίες απέδωσε σε διαφορετικές απόψεις και τον πλουραλισμό των απόψεων που υπήρχαν και υπάρχουν στο κόμμα. Όπως επεσήμανε, το Ποτάμι υπάρχει γιατί συνεχίζει να εκπροσωπεί πολλούς ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή