Ο Αντετοκούνμπο νίκησε τον Ντόντσιτς

Ο Αντετοκούνμπο νίκησε τον Ντόντσιτς

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από τη νίκη τους (116-106) κόντρα στο παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Λούκα Ντόντσιτς και τους Ντάλας Μάβερικς, οι Μιλγουόκι Μπακς παραμένουν ως η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (34-12). Ο Ελληνας σούπερ σταρ Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση, τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς σημείωσε 31 πόντους (10/20 σουτ), είχε 15 ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Στον αντίποδα, ο 19χρονος Σλοβένος των Μαβς έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που πετυχαίνει τριπλ νταμπλ, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Επίσης, το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε μεγάλη σημασία για την οικογένεια Αντετοκούνμπο, καθώς ο μικρός αδελφός του Γιάννη, ο Κώστας, ήταν για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας του, τους Μάβερικς. Παρόλο που ο 20χρονος φόργουορντ δεν αγωνίστηκε, τα δύο αδέλφια αντάλλαξαν φανέλες και φωτογραφήθηκαν μαζί με τη μητέρα τους και τον μικρότερό τους αδελφό, Αλεξ. «Ο μπαμπάς είναι περήφανος για την οικογένειά μας. Ηρθαμε από το πουθενά, αλλά πάντα χαμογελάμε», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας, ο Γιάννης.

Στη Φιλαδέλφεια, οι Σίξερς κατάφεραν να κερδίσουν τους Χιούστον Ρόκετς με 121-93, περιορίζοντας τον Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος τα τελευταία τρία παιχνίδια είχε μέσον όρο 54,3 πόντους. Την Τρίτη τα ξημερώματα σημείωσε 37 πόντους, όμως υπέπεσε και σε έξι λάθη. Με τους 37 πόντους που σκόραρε, ο 30χρονος γκαρντ των Ρόκετς που βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» φόρμα τον τελευταίο καιρό, ισοφάρισε μία ιστορική επίδοση του Κόμπι Μπράιαντ: έχει σκοράρει πάνω από 200 πόντους στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της ομάδας του

Εχοντας διανύσει το μισό κομμάτι της σεζόν, ο Αντετοκούνμπο και ο Χάρντεν έχουν ξεχωρίσει ως οι δύο υποψήφιοι για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής διάρκειας της σεζόν (MVP) και όπως όλα δείχνουν αυτή η «μάχη» αναμένεται να κρατήσει έως και τα τελευταία παιχνίδια της περιόδου.

Τέλος, στο Λος Αντζελες, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τα δέκα τρίποντα του Κλέι Τόμπσον (44 πόντους), κέρδισαν τους Λέικερς αρκετά εύκολα με 111-130.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή