Βουλή: Επικριτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Βουλή: Επικριτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης είχε να αντιμετωπίσει χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, λίγο πριν ψηφιστεί κατά πλειοψηφία και η κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

«Με τη συμφωνία των Πρεσπών παραδώσατε όλα τα όπλα της χώρας», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φωτεινή Γεννηματά. Ασκησε κριτική και όσον αφορά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, αλλά και για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ενώ με αφορμή την ανοικτή σύγκρουση Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου που είχε μόλις προηγηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας, έκανε λόγο για παρακμή.

«Η κυβέρνηση αποτελεί το καλύτερο “βαποράκι” των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την προσπάθειά του να “ξεπλύνει” τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ο κατήφορός σας δεν έχει, δυστυχώς, πάτο», σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Να πάρουμε πρωτοβουλίες, να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους, να εντείνουμε την εμπορική και επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Είναι επιλογή ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν απέφυγε και μια αναφορά στην πρόσφατη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξαιτίας αποχωρήσεων βουλευτών του και της μετακίνησής του σε άλλα κόμματα: «Τα κόμματα δεν διαλύονται με μεταγραφές βουλευτών. Διαλύονται αν αποφασίσει να μην τα ψηφίσει ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Κερδίζουν τα πάντα»

«Το μοναδικό χαρτί πίεσης στα Σκόπια, την ενταξιακή πορεία στο ΝΑΤΟ, σήμερα το απεμπολούμε. Κερδίζουν τα πάντα, δεν έχουν πλέον λόγο να κάνουν υποχωρήσεις», ανέφερε με τη σειρά του από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Τις γνωστές θέσεις της Χρυσής Αυγής παρουσίασε εκ νέου ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος επέλεξε στην παρέμβασή του να στρέψει τα βέλη του κυρίως στη Νέα Δημοκρατία: «Ολο το πλέγμα των επιχειρημάτων σας είναι υποκριτικό. Είναι ακραία η υποκρισία σας. Δεν είμαστε φοβική δύναμη, ούτε δύναμη αδράνειας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνιζε: «Πρέπει, αφού βεβαίως μεσολαβήσουν οι εκλογές και αποκτήσει η χώρα μια άλλη κυβέρνηση, και αποκτήσει η χώρα εθνική στρατηγική, και αποκτήσει η χώρα σοβαρότητα, και με συνθήκες εθνικής συναίνεσης, να διαμορφώσουμε μια στρατηγική η οποία υπερασπίζεται μακροπροθέσμως τα εθνικά συμφέροντα».

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας οι δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι ήταν μεταξύ των έξι που με δηλώσεις τους προκαταβολικά έδιναν σε όλα τα μελλοντικά νομοθετήματα της κυβέρνησης τη θετική τους ψήφο.

«Εχω δεχθεί άδικο πόλεμο»

Ο Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος σημείωσε: «Τα χίλια μύρια έχω ακούσει. Ποιο ήταν το έγκλημα εμένα και άλλων πέντε συναδέλφων; Είπαμε “ναι” στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση. Εχω δεχθεί απίστευτο και άδικο πόλεμο».

Λίγη ώρα αργότερα, ενοχλημένος από τους χαρακτηρισμούς που έχουν ακουστεί και για εκείνον, ο Κώστας Ζουράρις επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι ατιμωτικό που με αποκάλεσε “γυρολόγο” και “μαριονέτα”. Αλλά περισσότερο που μίλησε για “βουλευτή σε τιμή ευκαιρίας”. Αυτό σημαίνει ότι “τα έπιασα”, ότι χρηματίστηκα; Με αυτό θα τον σέρνω στα δικαστήρια και θα έρχεται να ζητιανεύει ψηφουλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλία του. Δεν μπορεί να συγκριθεί το έργο μου με το δικό του που είναι ανύπαρκτο». Εκλεισε δε την ομιλία του αναφέροντας –επ’ ευκαιρία του αντικειμένου της συνεδρίασης– ότι σιχαίνεται το ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «τρομοκρατική, εγκληματική οργάνωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή