Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Χιόνη» (χάρτες)

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Χιόνη» (χάρτες)

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν ήδη σε ολόκληρη τη χώρα, από το πρωί, ενώ σημαντική πτώση έχει παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, πλην των χιονοδρομικών κέντρων και οι ισχυρότερες ριπές ανέμου, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Χιόνη» (χάρτες)-1
Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Χιόνη» (χάρτες)-2

Κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης η «Χιόνη» θα δώσει βροχοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και το Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Ιδιαίτερα για την Αττική, αναμένονται βροχές κατά περιόδους ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Σχετικά ισχυρά αναμένεται να είναι τα φαινόμενα από το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Χιόνη» (χάρτες)-3

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ, εξαιτίας των οποίων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στην Εύβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου.

Στο Χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου σήμερα η ισχύς των ανέμων θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Χιόνη» (χάρτες)-4

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, όμως στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν θα πνέουν στο Αιγαίο και θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Χιόνη» (χάρτες)-5

Πηγή: meteo.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT