Βρετανία: Η διακοπή παραγωγής των Α380 φέρνει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της Airbus

Βρετανία: Η διακοπή παραγωγής των Α380 φέρνει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της Airbus

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός όμιλος της Airbus ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του superjumbo Α380, βάζοντας σε κίνδυνο περίπου 3.500 θέσεις εργασίας.

Αιτία είναι η σημαντική μείωση παραγγελιών από τον μεγαλύτερο πελάτη του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από 53 σε μόλις 14, αντικαθιστώντας τα υπόλοιπα με 70 μικρότερα αεροσκάφη του τύπου Α330 και Α350.

Σύμφωνα με τον Guardian, στην ανακοίνωση της Airbus αναφέρεται ότι ένας σημαντικός αριθμός προσωπικού θα μετακινηθεί στην παραγωγή άλλων μοντέλων και έτσι δεν αναμένονται μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας. Ο υπεύθυνος του εργατικού συνδικάτου Unite για θέματα αεροναυπηγικής Ρις Μακάρθι δήλωσε ότι αναζητούνται διαβεβαιώσεις από την Airbus ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας.

Το εργοστάσιο της Airbus στο Μπρότον της βόρειας Ουαλίας, όπου γίνεται η παραγωγή των φτερών του Α380, απασχολεί σήμερα περίπου 6.000 υπαλλήλους και άλλους 3.000 στο Φίλτον (κοντά στο Μπρίστολ), όπου γίνεται η παραγωγή του μηχανισμού προσγείωσης και του συστήματος καυσίμων για το Α380.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή