Η αναφορά του Έντι Ράμα στα σύνορα με την Ελλάδα που προκαλεί ερωτηματικά

Η αναφορά του Έντι Ράμα στα σύνορα με την Ελλάδα που προκαλεί ερωτηματικά

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό Vision Plus TV και προχώρησε σε μία αναφορά για τα σύνορα με την Ελλάδα που προκάλεσε αίσθηση.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις που διατυπώνονται σχετικά με την πρόταση για ενδεχόμενη τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή, σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης» είπε χαρακτηριστικά, τοποθετώντας έτσι και την Ελλάδα στις χώρες με τις οποίες η Αλβανία έχει συνοριακά ζητήματα.

«Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φολκλορική πράξη», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή