Ο Μπέζος, η ερωμένη, το Enquirer και η Washington Post

Ο Μπέζος, η ερωμένη, το Enquirer και η Washington Post

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζεφ Μπέζος ισχυρίζεται ότι η ιδιοκτησία της Washington Post κάνει τα πράγματα πιο πολύπλοκα γι’ αυτόν. Η εφημερίδα θα μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο για εκείνον. Η Washington Post είναι αλήθεια ότι άνθησε επί των ημερών του. Από τη στιγμή που την αγόρασε το 2013, έναντι 250 εκατ. δολαρίων, προσέθεσε 200 άτομα στην αίθουσα σύνταξης, που σήμερα αριθμεί 900 δημοσιογράφους, και κέρδισε πολλά βραβεία. Διαθέτει δε περισσότερους από 1,5 εκατ. ψηφιακούς συνδρομητές και η επιχείρηση είναι κερδοφόρα την τελευταία τριετία. 

Ωστόσο, μπήκε σε αχαρτογράφητα δημοσιογραφικά ύδατα την περασμένη εβδομάδα όταν αποτέλεσε παράγοντα σε μία απόπειρα εκβιασμού του Τζεφ Μπέζος, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να καλύψει αντικειμενικά την υπόθεση που εξελίχθηκε γύρω από τον ιδιοκτήτη της. Η υπόθεση είχε όλα τα στοιχεία που λατρεύουν οι εφημερίδες ταμπλόιντ και τα οποία αποτελούν πρόκληση για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό επιτελείο – πολλώ δε μάλλον όταν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Περιελάμβανε τη λύση ενός γάμου που καταγράφηκε εκτενώς από το National Enquirer, πράκτορες του Χόλιγουντ με διασυνδέσεις με πολιτικές προσωπικότητες, μυστικά ραντεβού σε πολυτελή ξενοδοχεία και σέξτινγκ. H σύγκρουση ανάμεσα στον Τζεφ Μπέζος και στο National Enquirer άρχισε τον περασμένο μήνα, όταν το περιοδικό δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τη σχέση του με την τηλεοπτική αστέρα Λόρεν Σάντζεζ. Ο Μπέζος απάντησε με μία εκπληκτικά αποκαλυπτική ανάρτησή του στη διαδικτυακή πλατφόρμα Medium. Εκεί κατηγόρησε τον Ντέιβιντ Τζ. Πέκερ, τον πρόεδρο της μητρικής εταιρείας του Enquirer, της American Media Inc., ότι απειλεί να δημοσιεύσει αποκαλυπτικές φωτογραφίες του Μπέζος αν δεν ανακοινώσει δημόσια ότι η αποκάλυψη της σχέσης του από το Εnquirer δεν είχε πολιτικά κίνητρα.

Το σχόλιο του Μπέκερ

Η Post στις 5 Φεβρουαρίου δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο σχετικά με την κάλυψη από το Enquirer της παράνομης σχέσης του Μπέζος. Περιελάμβανε και ένα σχόλιο του υπευθύνου ασφαλείας του Μπέζος, Γκάβιν ντε Μπέκερ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η διαρροή των στοιχείων για την απιστία του Μπέζος είχε «πολιτικά κίνητρα» που στόχευαν να τον πλήξουν επειδή είναι ο ιδιοκτήτης της Post. Επίσης, προσέθεσε ότι στην προσπάθεια μπορεί να συμμετέχουν και μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τραμπ. Ο Φρέντερικ Ράιαν τζούνιορ, εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της Post, τόνισε ότι ο Μπέζος δεν διαδραμάτισε κανένα ρόλο στο κύριο άρθρο με το οποίο επαινείτο η ανάρτησή του σχετικά με τον εκβιασμό που δεχόταν.

Ο Ντόναλντ Γκράχαμ, στην οικογένεια του οποίου ανήκε η Post για περίπου 80 χρόνια προτού πωληθεί στον Μπέζος, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος από το κύριο άρθρο της εφημερίδας, τονίζοντας ότι συμφωνεί με κάθε του λέξη. 

Προκειμένου να αποδείξει ότι παραμένει ανεξάρτητη από τον ιδιοκτήτη της, η Post υπέδειξε ένα ακόμα κύριο άρθρο, από τις αρχές της περυσινής χρονιάς, με το οποίο προειδοποιούσε ότι «οι πόλεις πρέπει να προχωρήσουν με εξαιρετική προσοχή και με τα μάτια τους εξίσου ανοικτά όσο τα πορτοφόλια τους, όταν επιθυμούν να γίνουν ο τόπος όπου θα δημιουργηθεί το δεύτερο αρχηγείο τής (σ.σ. συμφερόντων Μπέζος) Αmazon».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή