Κυβέρνηση – Στουρνάρας: Τέσσερα χρόνια «κυνήγι μαγισσών»

Κυβέρνηση – Στουρνάρας: Τέσσερα χρόνια «κυνήγι μαγισσών»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «πολυτετή καταδιώξη» του κ. Γιάννη Στουρνάρα από την πλευρά της κυβέρνησης κάνουν λόγο κύκλοι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με αφορμή την τοποθέτηση του Μεγάρου Μαξίμου στην αντιπαράθεσή του με τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του διοικητή της ΤτΕ αμφισβητούν την τοποθέτηση του Μαξίμου περί σεβασμού της ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος από την πλευρά της κυβέρνησης «ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», παραθέτοντας αναλυτικά τις περιπτώσεις που ο κ. Στουρνάρας «μπήκε» στο στόχαστρο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα τέσσερα τελευταία χρόνια. 

Παράλληλα, κάνουν λόγο για «ακατάπαυστες σκευωρίες» στις οποίες συμμετέχει όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός, αρκετοί υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπογραμμίζουν ότι είναι αδύνατο να παρατεθούν όλα τα επεισόδια σε βάρος του κ. Στουρνάρα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα παραθέτουν την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας σε βάρος του προτού αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, όταν και δήλωσε ότι «το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός θα είναι να απαιτήσω την παραίτηση Στουρνάρα. Αν χρειαστεί, θα τον πετάξω έξω με τις κλοτσιές εγώ ο ίδιος».

Η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ να «διώξει» τον κ. Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος «διότι είναι άνθρωπος του Ντράγκι και του Σόιμπλε (…) έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι (σ.σ. η κυβέρνηση) είναι αλλεργική απέναντι σε οποιαδήποτε Ανεξάρτητη Αρχή ή φιλελεύθερο θεσμό», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι πρώτοι που στοχοποίησαν τον κ. Στουρνάρα ως «εχθρό του λαού» – ήδη από το 2012-2013 και προτού αναλάβει τη διοίκηση της ΤτΕ – υπήρξαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Τονίζουν δε ότι ο κ. Κοτζιάς στο βιβλίο του «Αποικία Χρέους» που εκδόθηκε το 2013 παρουσιάζει «τερατώδη ψέματα» σε βάρος του κ. Στουρνάρα αναφερόμενοι σε συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου που παραθέτει τον υποτιθέμενο διάλογο του τότε υπουργού Οικονομικών της χώρας κ. Στουρνάρα με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε για την επιμήκυνση του χρέους.

Επικαλούμενοι, μάλιστα, αποσπάσματα δημοσιευμάτων με χαρακτηρισμούς και αναφορές που εμπλέκουν τον κ. Στουρνάρα σε σκάνδαλα, σημειώνουν ότι από το 2014 τόσο ο διοικητής της ΤτΕ όσο και συγγενικά του πρόσωπα δέχονται «παράνομες καταδρομικές επιθέσεις» και «ευθείες απειλές».  

Το ήδη πολυετές χρονικό της στοχοποίησης εξακολουθεί να υφίσταται «με μια σταλινικής νοοτροπίας στοχοπροσήλωση» από τα στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ, αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή