Ελβετία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε ανθρώπους σε χιονοδρομικό κέντρο

Ελβετία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε ανθρώπους σε χιονοδρομικό κέντρο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αρκετοί άνθρωποι» παρασύρθηκαν σήμερα από μια χιονοστιβάδα, που σημειώθηκε σε πίστα του χιονοδρομικού κέντρου Κραν Μοντανά, του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, στη νότια Ελβετία. 

Το ατύχημα συνέβη νωρίς το απόγευμα στον τομέα Πλεν-Μορτ, σύμφωνα με την αστυνομία, που διευκρίνισε ότι «στο σημείο έχουν σπεύσει ομάδες διάσωσης» ενώ επιχειρούν και δύο ελικόπτερα. 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα  Nouvelliste, περίπου 10 με 12 άτομα υπολογίζεται ότι βρίσκονται θαμμένα κάτω από τον τεράστιο όγκο χιονιού. Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην ελβετική εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι ήδη τέσσερις άνθρωποι έχουν ανασυρθεί από το χιόνι, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει την κατάσταση της υγείας τους.

Σε ένα δελτίο τύπου, το γραφείο επικοινωνίας του Κραν Μοντανά αναφέρει ότι η χιονοστιβάδα έπληξε «την πίστα Kandahar» κι ότι «ο συναγερμός σήμανε στις 14.23 τοπική ώρα».

«Την παρούσα στιγμή, η εταιρεία (του Κραν Μοντανά) δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν ενδεχομένως υπάρχουν θύματα».

Χρήστες των social media ανεβάζουν συνεχώς βίντεο από το σημείο του ατυχήματος.

Το Πλεν Μορτ, σε υψόμετρο σχεδόν 3000 μέτρων, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αυτήν την περίοδο λόγω των σχολικών διακοπών σε ορισμένα καντόνια της χώρας, όπως εκείνο της Γενεύης. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Twitter

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή