CNN: Κατατέθηκε το πόρισμα Μιούλερ για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές

CNN: Κατατέθηκε το πόρισμα Μιούλερ για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να ανακοινώσει το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, επικεφαλής της έρευνας για τη φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικάνικες εκλογές, κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ την τελική έκθεση του, αναφέρει σε δημοσίευμα του το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.

Μετά την αναμενόμενη ανακοίνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Μπαρ θα εξετάσει τα ευρήματα του Μιούλερ και της ερευνητικής του ομάδας και ακολούθως θα καταθέσει στο Κογκρέσο την δική του έκθεση, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης ισοδύναμει με την ολοκλήρωση των περίπου διετών ερευνών του Μιούλερ και την είσοδο της έρευνας για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές προς ενίσχυση της υποψηφιότητας Τραμπ σε νέα φάση.

Το περίγραμμα και το «ζουμί» της έκθεσης που θα καταθέσει ο Μπαρ στο Κογκρέσο παραμένουν ασαφή. Επίσης ασαφές είναι το ακριβές διάστημα που θα χρειαστούν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, για να προβούν στη δική τους κατάθεση στο νομοθετικό σώμα.

Σύμφωνα με το CNN, αυτό που μοιάζει σίγουρο είναι ότι η κατάθεση δεν θα συμπέσει με το ταξίδι, στο πλαίσιο του οποίου ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε να μην διαταραχθούν οι διπλωματικές προσπάθειες του Λευκού Οίκου.

Βάσει τον κανονισμών του σώματος της ειδικής εισαγγελίας των ΗΠΑ, ο Μιούλερ οφείλει να καταθέσει μία «απόρρητη» έκθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς του, το περιεχόμενο της οποίας, ωστόσο, δεν απαιτείται να κοινοποιηθεί στο Κογκρέσο και ακολούθως να αποκαλυφθεί στους πολίτες. Και όπως έχει συγκεκριμένα ξεκαθαρίσει ο Μπαρ, το υπουργείο Δικαιοσύνης τάσσεται γενικώς εναντίον της δημοσιοποίησης «αρνητικών» πληροφοριών για πρόσωπα που δεν έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη.

Επομένως, το κυριότερο ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Μπαρ το επόμενο διάστημα, είναι το εύρος των ευρήματων που θα αποκαλύψει στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο Μιούλερ στην έκθεση του πρέπει να περιγράψει και να αιτιολογήσει τις αποφάσεις που τον οδήγησαν στο συμπέρασμα, βάσει του οποίου θα πρέπει να ασκηθεί ή όχι δίωξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή