Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια «φέρνει» η «Ωκεανίς» από το Σάββατο (βίντεο)

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια «φέρνει» η «Ωκεανίς» από το Σάββατο (βίντεο)

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας, θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη.

Παράλληλα, το Σάββατο και την Κυριακή πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας. 

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την κακοκαιρία από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή:

Παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται για σήμερα Πέμπτη.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σΠρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος. Κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος. Κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελαχίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Άνεμοι: δυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βρόχων.Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: Γενικά αίθριος. Κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή αναμένεται να αυξηθούν βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσει, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Μέχρι τη νύχτα θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια.

Παγετός τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πηγή: meteo.gr, AΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή