Μπάσκετ: Το πρώτο βήμα έγινε από την Εθνική

Μπάσκετ: Το πρώτο βήμα έγινε από την Εθνική

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νέο, απρόσμενο εμπόδιο που της τέθηκε προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ενόψει της κλήρωσης της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, η Εθνική Ανδρών ανταποκρίθηκε ξανά και στον προτελευταίο προκριματικό αγώνα της κόντρα στη Γεωργία, έφτασε τη 10η νίκη της (81-69). Η ελληνική ομάδα, λόγω της πρόσφατης απόφασης της FIBA να συμπεριλάβει την Εθνική Κίνας στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, είναι αναγκασμένη να διατηρηθεί στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και να φτάσει ακόμα και στην έβδομη που βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017, Σλοβενία, που έχει όμως αποκλειστεί…

Στο γήπεδο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου που έχει εξελίχθηκε σε «απόρθητο κάστρο», έγινε το πρώτο βήμα με τη νίκη επί των Γεωργιανών και πλέον, χρειάζεται η ενδέκατη νίκη στη Βαμβέργη, όπου η Γερμανία περιμένει την ελληνική ομάδα για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών, μεθαύριο το απόγευμα. Τα «πάντσερ» ηττήθηκαν στο Τελ Αβίβ από το Ισραήλ (81-77) και για να κατακτήσουν την πρώτη θέση του ομίλου θα πρέπει να νικήσουν την Ελλάδα με διαφορά 9 πόντων.

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες σ’ αυτήν την παράλληλη διεξαγωγή των προκριματικών του Παγκοσμίου και της αμετάπειστης Ευρωλίγκας που δεν σεβάστηκε τον θεσμό των εθνικών ομάδων της Ευρώπης. Η Εθνική πέτυχε το απόλυτο των 6 νικών, χωρίς τους Ελληνες διεθνείς της Ευρωλίγκας, έφτασε στο 10-1, με την παρουσία αυτών των παικτών μόνο στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σερβία. Οι «αιώνιοι» που ουσιαστικά «απαγόρεψαν» στους διεθνείς παίκτες να παίξουν στην Εθνική, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προκριθούν, τουλάχιστον στα πλέι οφ…

ΕΛΛΑΔΑ:  Αθηναίου 12 (2), Κακλαμανάκης, Κόνιαρης 11 (3), Μαργαρίτης 6, Βασιλόπουλος 15 (2), Μποχωρίδης 13, Μπουρούσης 9 (2), Χρυσικόπουλος, Γκίκας 8 (2), Κασελάκης 3, Μαυροειδής, Σαλούστρος 4.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Ανδρονικασβίλι 4, Μποκοϊσβίλι, Μακ Φάντεν 18 (2/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 5/7 βολές, 5 ασίστ), Σανάντζε 6 (2), Σερμαντίνι 26, Μπερισβίλι 10 (2), Ντβαλισβίλι, Λονταρίτζε, Τσιντσάτζε 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή