Ο «Ελ Τσάπο» αντιμέτωπος με ισόβια, θα ζητήσει επανάληψη της δίκης

Ο «Ελ Τσάπο» αντιμέτωπος με ισόβια, θα ζητήσει επανάληψη της δίκης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών που κρίθηκε πρόσφατα ένοχος για σωρεία αδικημάτων και είναι αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων, σκοπεύει να ζητήσει την επανάληψη της δίκης του αφού ένας από τους ενόρκους παραδέχηκε ότι δεν τηρούσαν τις οδηγίες του δικαστή.

Ο Γκουσμάν κρίθηκε ένοχος στις 12 Φεβρουαρίου για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλες κατηγορίες. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.

Ο δικηγόρος Εντουάρντο Μπαλαρέσο, σε επιστολή του προς τον δικαστή Μπράιαν Κόγκαν, του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν, ανέφερε ότι ο πελάτης του σκοπεύει να υποβάλει αίτημα για νέα δίκη, με βάση τις αποκαλύψεις που έκανε ο ένορκος σε συνέντευξή του στο Vice News.

Ο Κόγκαν είχε δώσει οδηγίες στους ενόρκους να μην διαβάζουν τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης για την υπόθεση, ούτε να τη συζητούν μεταξύ τους στους τρεις μήνες που διήρκησε η εκδίκαση. Ωστόσο, ένας ένορκος, που δεν κατονομάστηκε, είπε στο Vice News ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνήθιζαν να διαβάζουν τις αναρτήσεις που έκαναν οι δημοσιογράφοι στο Twitter. Πολλοί ένορκοι μάλιστα είπαν ψέματα όταν ο δικαστής τους ρώτησε ευθέως αν είχαν διαβάσει συγκεκριμένα άρθρα σχετικά με την υπόθεση.

Υπό κανονικές συνθήκες, η αίτηση αυτή υποβάλλεται μέσα σε διάστημα 14 ημερών από την έκδοση της απόφασης, κάτι που σημαίνει ότι οι δικηγόροι έχουν περιθώριο μέχρι την επόμενη Τρίτη για να την καταθέσουν. Ο Μπαλαρέσο όμως ζήτησε να του δοθεί παράταση 30 ημερών.

Ο εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή