Συγκεκριμένα μέτρα για τη Βενεζουέλα ανακοινώνουν τη Δευτέρα οι ΗΠΑ

Συγκεκριμένα μέτρα για τη Βενεζουέλα ανακοινώνουν τη Δευτέρα οι ΗΠΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκεκριμένα βήματα και ξεκάθαρες δράσεις ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση στη Βενεζουέλα πρόκειται να ανακοινώσει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς κατά τη σημερινή του συνάντηση με ηγέτες του Lima Group στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

Αυτό γνωστοποίησε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης με δήλωσή του προς το πρακτορείο Reuters, αρνούμενος να αποκαλύψει λεπτομέρειες των νέων μέτρων που σχεδιάζουν να λάβουν οι ΗΠΑ.

«Αυτό που συνέβη χθες, δεν πρόκειται να μας αποτρέψει από το να μεταφέρουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του

Χθες, Σάββατο, τα κομβόι της αμερικανικής βοήθειας δεν κατάφεραν να μπουν στη Βενεζουέλα, καθώς συμμορίες και ένοπλες δυνάμεις πιστές στον Πρόεδρο Μαδούρο, απέτρεψαν την είσοδό τους.

Την Παρασκευή, άλλος αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ο Πενς είναι έτοιμος να ανακοινώσει την επιβολή νέων κυρώσεων, εάν η επιχείρηση της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας αντιμετωπισθεί με βία.

Το Παρατηρητήριο για την Βία της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι από τις χθεσινές συγκρούσεις στα σύνορα της χώρας έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, όλων στην πόλη Σάντα Ελένα, και τουλάχιστον 295 τραυματίες σε ολόκληρη την χώρα.

Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα και φάρμακα, επιχείρησαν επανειλημμένα κατά την χθεσινή ημέρα να διασχίσουν τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και την Βραζιλία. Εμποδίσθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ. Στις συγκρούσεις οι δυνάμεις ασφαλείας συνεπικουρήθηκαν από ενόπλους με πολιτικά.

Συνεχίζονται οι αυτομολήσεις

Περί τα εκατό μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Βενεζουέλας έχουν αυτομολήσει από χθες και έχουν περάσει στην Κολομβία, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση γύρω από την επιχείρηση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας.

«Μέχρι σήμερα, η υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας έχει δεχθεί λίγο περισσότερα από εκατό μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας, που έφυγαν από την χώρα τους διαφεύγοντας από την δικτατορία του (Νικολάς) Μαδούρο», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή