Oι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα (βίντεο)

Oι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα (βίντεο)

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη προβολή για την κατανομή των εδρών παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου σε κάθε ένα από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Mε βάση τα στοιχεία του Ευρωκοινοβουλίου, εάν οι εκλογές γινόταν σήμερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είχε 183 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες 135, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) 75, η ομάδα εθνικιστικών κομμάτων (ENF) 59, η ομάδα των Συντηρητικών και των Μεταρρυθμιστών (ECR) 51, η Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE/NGL) 46, οι Πράσινοι 45, η δεξιά ευρωσκεπτικιστική ομάδα (EFDD) 43 και άλλα κόμματα 10.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα η οποία έχει 21 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η Νέα Δημοκρατία, με 36%, που αντιστοιχεί σε 9 έδρες και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,7% και 6 έδρες. Από δύο έδρες αντιστοιχούν στη Χρυσή Αυγή, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή