LONGINES Skin Diver

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν κουβαλάς πίσω σου μία ιστορία 185 ετών στην ωρολογοποιία, είναι ωραίο από καιρού εις καιρόν να επιστρέφεις στο παρελθόν και να ξαναδίνεις ζωή σε ρολόγια που άφησαν εποχή. Αυτό επιδιώκει η Longines με τη συλλογή Heritage, η οποία αποτελείται από επανεκδόσεις ιστορικών της μοντέλων και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία και νέων μοντέλων σύγχρονης αισθητικής. Μία από τις πιο «φρέσκες» προσθήκες στην οικογένεια Heritage είναι το νέο Skin Diver, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την αναβίωση του πρώτου καταδυτικού μοντέλου της Longines, το οποίο βγήκε στην αγορά το 1959.

LONGINES Skin Diver-1

Το πρωτότυπο καταδυτικό μοντέλο της Longines από το 1959

Το νέο μοντέλο διατηρεί τις καθαρές γραμμές του πρωτότυπου μοντέλου αλλά έχει ενισχυθεί από σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζουν καλύτερη αντοχή και υψηλότερη απόδοση. Μερικά από αυτά είναι το κρύσταλλο ζαφειριού, η βιδωτή κορόνα και η βιδωτή πλάτη της κάσας, χάρη στα οποία υπάρχει εγγυημένη υδατοστεγανότητα μέχρι 300 μέτρα βάθος. Στα συν και ο εξαιρετικά αξιόπιστος μηχανισμός L888, ο οποίος παράγεται αποκλειστικά για τη Longines. Βασίζεται στον ΕΤΑ A31.L01, κουρδίζει αυτόματα, χτυπά με 25.200 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει 64 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

LONGINES Skin Diver-2

Το νέο Skin Diver στεγάζεται σε κάσα διαμέτρου 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και ως μοντέλο που απευθύνεται σε δύτες, διαθέτει μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με οδοντωτή περιφέρεια για καλύτερο χειρισμό. Η στεφάνη φέρει επίστρωση μαύρου PVD και το χαρακτηριστικό τρίγωνο όπως και οι άλλες διαβαθμίσεις για τον υπολογισμό του χρόνου κατάδυσης φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση σε ένα ωραίο vintage μπεζ χρώμα.

LONGINES Skin Diver-3

Όπως προαναφέραμε, το ρολόι σφραγίζει με ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού, το οποίο έχει υποστεί αντι-αντανακλαστική επεξεργασία και στις δύο όψεις του. Το καντράν είναι μαύρο με ωραία κοκκώδη υφή και όλες οι ενδείξεις και οι δείκτες «γράφουν» άψογα σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, χάρη στην επίστρωσή τους με Super-LumiNova. Όπως και στο πρωτότυπο μοντέλο, ένας ανάγλυφος δύτης κοσμεί την πλάτη του ρολογιού.

LONGINES Skin Diver-4

Μπορείτε να συνδυάσετε το Longines Skin Diver με τρία είδη λουριών και μπρασελέ:

LONGINES Skin Diver-5

Μαύρο λουράκι από καουτσούκ με ωραία «πλεκτή» ανάγλυφη υφή που θυμίζει ψάθα…

LONGINES Skin Diver-6

…λουράκι από φυσικό καφέ δέρμα με μαύρες ραφές…

LONGINES Skin Diver-7

…ή πλεκτό ατσάλινο μπρασελέ τύπου Milanese, όλα με τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα. Όσο για την τιμή του είναι 2.570 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή