ROGER DUBUIS Excalibur One-Off

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό είναι το Excalibur One-Off, ένα από τα ρολόγια που δημιούργησαν μεγάλη αίσθηση τον περασμένο Ιανουάριο στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2019. Πρόκειται για ένα και μοναδικό ρολόι, αξίας ενός εκατομμυρίου, εμπνευσμένο από ένα και μοναδικό supercar: μία Lamborghini SC18 Alston. Υπερπολύπλοκο και avant-garde, διαθέτει δύο ιπτάμενα tourbillons υπό γωνία 90ο, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με διαφορικό. Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά θα ανακαλύψετε ότι το ρολόι έχει jumping hours, οι ώρες δηλαδή δεν εμφανίζονται με τον κλασικό κεντρικό δείκτη, αλλά ψηφιακά, σε ειδικό παράθυρο στη θέση ώρας 12, και στο κέντρο κινείται μόνο ένας δείκτης, αυτός των λεπτών!

ROGER DUBUIS Excalibur One-Off-1

Κατασκευασμένο στα πρότυπα των κινητήρων των supercars, το Excalibur One-Off έχει «σασί» Spider διαμέτρου 47 mm από τιτάνιο και άνθρακα C-SMC και κεραμική στεφάνη με ενδείξεις λεπτών από κόκκινο κεραμικό. Σε περίοπτη θέση και σε γεωμετρική διάταξη V όπως οι κινητήρες της Lamborghini, υπάρχει ένας φουτουριστικής αρχιτεκτονικής αυτόματος skeleton μηχανισμός με 385 εξαρτήματα και 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας, εμπνευσμένος από ένα και μοναδικό υπεραυτοκίνητο, μία custom made Lamborghini SC18 Alston αξίας 5 εκατομμυρίων!

ROGER DUBUIS Excalibur One-Off-2

Όπως αντιλαμβάνεστε, για την απόκτηση αυτού του μοναδικού στο είδος του μοντέλου υπήρξαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Προτεραιότητα δόθηκε κατ' αρχήν στον ζάμπλουτο κάτοχο του αυτοκινήτου, ο οποίος ωστόσο δεν επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά –θέλησε λίγο χρόνο να το σκεφτεί– και τελικά, όπως μας πληροφόρησαν οι άνθρωποι της ελβετικής μάρκας, το ρολόι δεν κατέληξε σε εκείνον αλλά σε άλλον αγοραστή.

ROGER DUBUIS Excalibur One-Off-3

Η ιδέα αυτού του μοναδικού στο είδος του ρολογιού γεννήθηκε λόγω της στενής συνεργασίας της Roger Dubuis με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Στο εγχείρημα εμπλέκεται και ένας τρίτος εταίρος, η εταιρεία ελαστικών Pirelli, η οποία είναι από το 1963 ο αποκλειστικός προμηθευτής της Lamborghini. Έτσι το λουράκι του Excalibur One-Off από καουτσούκ και νάιλον πλέγμα είναι στιβαρό και εργονομικό, με μεγάλους «αεραγωγούς» που αφήνουν το δέρμα του χεριού να αναπνέει, ενώ το δικτυωτό πλέγμα του είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που υπάρχει στο εσωτερικό των ελαστικών Pirelli.

Δείτε το ρολόι στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για τη Roger Dubuis εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή