Iταλία: Η «Σταύρωση» του Μπρίγκελ δόλωμα για σπείρα ληστών

Iταλία: Η «Σταύρωση» του Μπρίγκελ δόλωμα για σπείρα ληστών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε μια σπείρα ληστών στην Ιταλία, που νόμιζε ότι είχε κλέψει τον πανάκριβο πίνακα «Σταύρωση» του Πίτερ Μπρίγκελ από την εκκλησία «Σάντα Μαρία Μανταλένα» στην περιοχή της Λιγυρίας. 

Οπως αποδείχθηκε, η αστυνομία είχε πληροφορίες για τη ληστεία και είχε αντικαταστήσει τον αυθεντικό πίνακα με ένα αντίγραφό του, χρησιμοποιώντας το – επιτυχημένα – ως «δόλωμα» για τους δράστες.

Η είδηση για την κλοπή του πίνακα, που υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου τρία εκατ. ευρώ, μεταδόθηκε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, με την αστυνομία να εξηγεί, λίγο αργότερα ότι δεν εκλάπη τίποτα περισσότερο από ένα πιστό αντίγραφό του.

Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε, στο… κόλπο ήταν και ο δήμαρχος της πόλης Castelnuovo Magra, ο οποίος αρχικά, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ansa, έκανε λόγο για «σημαντικό πλήγμα», για να παραδεχθεί εν συνεχεία ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, για «επιχειρησιακούς» λόγους.

Οσο για τους δράστες, η αστυνομία τους έχει καταγράψει σε κάμερες ασφαλείας που τοποθέτησε και, έχοντας στην κατοχή της το επίμαχο υλικό, βρίσκεται στα ίχνη τους.

με πληροφορίες από BBC, Telegraph

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή