Όμιλος ΟΠΑΠ: Εργασιακή και κοινωνική υπευθυνότητα

Όμιλος ΟΠΑΠ: Εργασιακή και κοινωνική υπευθυνότητα

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1958 και έχει διανύσει μια διαδρομή 60 ετών, δημιουργώντας αξία στην κοινωνία και στην οικονομία, παραμένοντας ενεργά δίπλα στην ελληνική κοινωνία, με πυξίδα την υπεύθυνη λειτουργία και την εταιρική προσφορά.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Οι Άνθρωποι του ΟΠΑΠ ζουν τις βασικές αξίες της εταιρείας –Διασκέδαση, Δυναμισμός, Πάθος, Ακεραιότητα– καθημερινά. Σημαντικές πρωτοβουλίες υλοποιούνται και συμβάλλουν στη διάδοση και στην ενσωμάτωση των αξιών στο εργασιακό περιβάλλον, μετατρέποντας αυτές σε πράξη.

Με την ενέργεια «Happy Fridays», μία Παρασκευή κάθε μήνα, οι εργαζόμενοι συναντιούνται στον χώρο του εστιατορίου «GReatstories» για να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να γιορτάσουν σημαντικά εταιρικά επιτεύγματα και να διασκεδάσουν.

Η διοργάνωση επισκέψεων «Open Days για τις Οικογένειες» στα γραφεία της εταιρείας δίνει την ευκαιρία στα παιδιά των εργαζομένων να γνωρίσουν από κοντά το περιβάλλον εργασίας των γονιών τους, να περάσουν μια ημέρα στο γραφείο γεμάτη με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκπλήξεις και παράλληλα να εμπνευστούν από την κουλτούρα της εταιρείας. 

Τα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνεται με επιτυχία στα γραφεία της εταιρείας η εβδομάδα #BeActive, γεμάτη από πρωτότυπες ενέργειες φυσικής δραστηριότητας για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι δίνουν κάθε χρόνο δυναμικό παρών, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις. Αυτές περιλαμβάνουν εσωτερικό τουρνουά μπάσκετ στο ιδιόκτητο γήπεδο μπάσκετ της εταιρείας, ασκήσεις ήπιας φυσικής δραστηριότητας και ομαδικές ασκήσεις στον χώρο του γυμναστηρίου, που συνδυάζουν τη διασκέδαση με την άσκηση. Παράλληλα, ενθαρρύνεται η χρήση της σκάλας αντί του ασανσέρ.

Περίπου 500 εργαζόμενοι με τους φίλους και τις οικογένειές τους συμμετέχουν κάθε χρόνο στους αγώνες 5 χλμ., 10 χλμ. και 42,2χλμ του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών ως teamOPAP, ακολουθώντας πρόγραμμα προετοιμασίας, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ομάδας από τους γυμναστές της εταιρείας. Ταυτόχρονα στηρίζουν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς» του ΟΠΑΠ και το κοινωνικό έργο της εταιρείας για την ανακαίνιση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐας Κυριακού».

Κάποιες από τις παροχές της:

Ο ΟΠΑΠ διαθέτει ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και προσφέρει παροχές υψηλού επιπέδου, που συνεχώς εμπλουτίζονται. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν αναβαθμισμένο ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα για τους εργαζομένους και τα μέλη της οικογένειάς τους, προγράμματα υποστήριξης και ανάπτυξης, εστιατόριο, γυμναστήριο υψηλών προδιαγραφών, γήπεδο μπάσκετ-ποδοσφαίρου, λεωφορεία για τη μεταφορά και θέσεις στάθμευσης.


Μια μοναδική εργασιακή εμπειρία βασισμένη στο όραμα και στις αξίες μας

Όμιλος ΟΠΑΠ: Εργασιακή και κοινωνική υπευθυνότητα-1

Ευχαριστούμε θερμά τους Ανθρώπους μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους με εμπλουτισμένα προγράμματα εκπαίδευσης για όλους μέσω της OPAPacademy με Classroom Trainings, Online Development Centers, Team Buildings και Coaching. Η χρήση βέλτιστων πρακτικών και τεχνολογικά προηγμένων εργαλείων, όπως HRMS, E-learning και HR Analytics, συμβάλλει στη συνεχή βελτίωση της καθημερινής μας εμπειρίας.

Οι παροχές εμπλουτίζονται συνεχώς και ενθαρρύνουμε την ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΟΠΑΠ σε δράσεις και εκδηλώσεις, εμπνευσμένες από τις αξίες μας, σε αθλητικά γεγονότα και σε ενέργειες ΕΚΕ. Με τη δυναμική μας παρουσία πανελλαδικά, προσελκύουμε αποφοίτους και επαγγελματίες, ενώ με τα επιτυχημένα Προγράμματα OPAP Ιnternship και Graduate προσφέρουμε τη δυνατότητα σε νέους να κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Ευχαριστούμε και πάλι τους Ανθρώπους μας για τη διάκριση αυτή, που αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής και των πρωτοβουλιών μας στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού!

Όμιλος ΟΠΑΠ: Εργασιακή και κοινωνική υπευθυνότητα-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή