Πράγα by locals

4' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΜΠ NA SLAMNIKU

Wolkerova 12

Τηλ. +42 0233322594

Καθημερινά 11.00-00.00

Μεσημεριανό μενού: 12 ευρώ

Πράγα by locals-1

Ανοιξιάτικη ξεγνοιασιά στο πάρκο Stromovka. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Η παμπ είναι 400 ετών και ίσως η παλαιότερη της Τσεχίας. Για χρόνια ήταν ένα απλό και μάλλον άχαρο μέρος. Πρόσφατα όμως ανακαινίστηκε στο αυθεντικό στιλ των τσέχικων παμπ με παλιομοδίτικο ντεκόρ και αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε παραδοσιακή κουζίνα, τέλειες μπίρες αλλά και ζωντανή μουσική. Διαθέτει επίσης μεγάλη αυλή με δέντρα που προσφέρουν σκιά τις ηλιόλουστες ημέρες, ενώ κοντά βρίσκεται και το πάρκο Stromovka.

Janina Michlová


ΚΟΙΛΑΔΑ DRAHANSKE UDOLI

Εθνικό Πάρκο Drahan

Ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο

Αν δεν σας πειράζει να ταξιδέψετε με το μετρό ή το λεωφορείο για περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Πράγας, η κοιλάδα Drahάnské, τμήμα του Εθνικού Πάρκου Drahάn, θα σας ανταμείψει με την απίστευτη ομορφιά της. Ελάτε προετοιμασμένοι με τα κατάλληλα παπούτσια, γιατί θα χρειαστεί να διασχίσετε ρυάκια και να περπατήσετε σε ανώμαλο έδαφος. Επειδή η κατάβαση είναι λιγότερο κουραστική από την ανάβαση, προτείνω να ξεκινήσετε από το τέρμα του λεωφορείου στο Dolni Chabry και να κατηφορίσετε μέχρι τις όχθες του ποταμού Μολδάβα (περίπου 2 χλμ. απόσταση).

Janina Michlová


ΜΠΑΡ ΜΕ ΦΛΙΠΕΡΑΚΙΑ JOYSTICK

Jindrisska 5

Τηλ. +42 0732473788

Τρίτη-Σάββατο 16.00-02.00

Κυριακή-Δευτέρα 16.00-00.00

Παιχνίδι: 0,40 ευρώ

Το Joystick βρίσκεται σε ένα υπόγειο της στοάς Jindrisska στην περιοχή Nové Mesto (Νέα Πόλη), όχι μακριά από την πλατεία Vaclavské. Για τα περισσότερα φλιπεράκια, η παρτίδα κοστίζει γύρω στa 0,40 ευρώ (κάποια είναι πιο φτηνά, στα 0,20 ευρώ), γι’ αυτό ελάτε με μπόλικα ψιλά. Εκτός από τα κλασικά παιχνίδια, όπως Mortal Kombat ή Street Fighter, θα βρείτε ακόμα επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι αλλά και μια μεγάλη οθόνη για Nintendo Wii και Mario Kart. Από ποτά μην περιμένετε πολλά. Αν σας αρέσει όμως η μπίρα, διαθέτει ποικιλία σε ετικέτες.

Josef Ševčík


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ JIDELNA KUCHAREK

Brozikova 281/6

Τηλ. +42 0721251872

Δευτέρα-Παρασκευή 11.30-19.00

Μενού ημέρας: 3,70 ευρώ

Πράγα by locals-2

Απλή διακόσμηση, γευστικά πιάτα σε χαμηλές τιμές και κοινωνικό πρόσωπο έχει να επιδείξει το εστιατόριο Jidelna Kucharek. (Φωτογραφία: Petr zewlakk Vrabec)

Jidelna στα τσέχικα σημαίνει κυλικείο ή καντίνα και η απλότητα του συγκεκριμένου εστιατορίου σίγουρα παραπέμπει στα παραπάνω. Την ίδια στιγμή, όμως, είναι πολλά περισσότερα, καθώς επιτελεί φιλανθρωπικό έργο. Προσφέρει εργασία σε μαγείρισσες που έχουν υπάρξει ή είναι ακόμη άστεγες. Όλες τους είναι φιλικές και πάντα τους πιάνω την κουβέντα για το μενού που αλλάζει καθημερινά. Μαγειρεύουν με φρέσκα και εποχικά υλικά και οτιδήποτε έχω δοκιμάσει ήταν γευστικότατο και σε απίστευτα χαμηλή τιμή. Δεν θυμάμαι άλλο εστιατόριο που να σερβίρει κυρίως πιάτο και σούπα με μόλις 3,70 ευρώ και παράλληλα να βοηθάει συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Josef Ševčík


ΚΑΦΕ ROZA K.

Belgicka 17

Τηλ. +42 0222544696

Καθημερινά 11.00-23.30

Καφές: 1,75 ευρώ

Eίναι από τα αγαπημένα μου μέρη στη συνοικία Vinohrady με έπιπλα αντίκες διαφορετικών εποχών που σχηματίζουν μικρά σαλονάκια και ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε σπίτι. Μου αρέσει να πηγαίνω μόνος μου για να διαβάσω και να ακούσω μουσική ή με φίλους για να παίξουμε σκάκι και να τα πούμε συνοδεία καφέ, μπίρας ή κρασιού. Κατά καιρούς μετατρέπεται σε γκαλερί αλλά και μαγαζί για μεταχειρισμένα αντικείμενα και ρούχα. Το καλοκαίρι μού αρέσει να κάθομαι σε ένα από τα τραπεζάκια στην μπροστινή μεριά του μαγαζιού, κάτω από τα δέντρα.

Martin Kozel


ΌΧΘΗ NAPLAVKA

Rasinovo nabrezi

Πράγα by locals-3

Στον πεζόδρομο της Naplavka διοργανώνεται τον Ιούνιο φεστιβάλ μπίρας. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Naplavka λέγεται το πεζοδρομημένο τμήμα της δεξιάς όχθης του ποταμού Μολδάβα. Βρίσκεται παράλληλα της οδού Rasinovo nabrezi, η οποία ξεκινά από το ύψος του κάστρου Vysehrad και καταλήγει στη γέφυρα Jiraskuv. Στη Naplavka έβλεπες κάποτε μονάχα κάνα δυο ψαράδες και μερικά σκάφη. Πλέον, αφότου λειτούργησε στην περιοχή η χίπστερ παμπ Bajkazyl, το μέρος σφύζει από ζωή και δραστηριότητες: από αναγνώσεις παραμυθιών για παιδιά μέχρι θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Μία φορά τον χρόνο, συνήθως τον Ιούνιο, διοργανώνεται το φεστιβάλ μπίρας Pivo na naplavce, όπου εκπροσωπούνται πάνω από 60 τσέχικες ζυθοποιίες. Κάθε Σάββατο φιλοξενείται εδώ υπαίθρια λαϊκή αγορά με φρέσκα προϊόντα.

Martin Kozel


ΚΑΦΕ ORIGINAL COFFEE

Betlémska 12

Τηλ. +42 0777263403

Καθημερινά 08.00-20.00

Καπουτσίνο: 2 ευρώ

Το σχετικά νέο αυτό καφέ θα το βρείτε πίσω από το μεσαιωνικό παρεκκλήσι της Βηθλεέμ (Betlémska kaple), σε ένα ήσυχο στενό της Παλιάς Πόλης που οδηγεί στο ποτάμι. Μίνιμαλ ντεκόρ, φωτογραφίες polaroid αντί κάδρων στους τοίχους, εξαιρετικός καφές και φιλικοί baristas, οι οποίοι δεν έχουν την έπαρση που συναντώ σε συναδέλφους τους σε άλλα μέρη. Στο μαγαζί θα βρείτε επίσης ζεστά ροφήματα, γλυκά, σάντουιτς, μικρά γεύματα και σούπες, καθώς επίσης αντικείμενα σχετικά με τον καφέ, όπως τις οικολογικές κούπες KeepCup, που αποτελούν και ωραιότατο δώρο.

Štěpán Bärtl


ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ PIVOVAR LADVI COBOLIS

Buresova 2

Τηλ. +42 0774165835

Δευτέρα-Πέμπτη 11.00-23.00

Παρασκευή-Σάββατο 11.00-23.30

Κυριακή 11.00-22.00

0,5 lt μπίρας 10 βαθμών: 1,50 ευρώ

Η ζυθοποιία Pivovar Lavdi Cobolis λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο και βρίσκεται κάπου μισή ώρα με τη συγκοινωνία από το κέντρο της Πράγας, στη συνοικία Kobylisy. Στεγάζεται στο κτίριο πολιτιστικού κέντρου που χτίστηκε τη δεκαετία του 1970 για να εξυπηρετήσει τους ενοίκους των εργατικών κατοικιών της γειτονιάς. Στο εστιατόριό της θα δοκιμάσετε δέκα διαφορετικές μπίρες και θα τις συνοδεύσετε με γευστικά κρεατοφαγικά ή χορτοφαγικά πιάτα.

Irena Schlosser


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COUNTRY LIFE

Melantrichova 15

Τηλ. +42 0224213366

Δευτέρα-Πέμπτη 10.30-19.30

Παρασκευή 10.30-16.30

Κυριακή 12.00-18.00

Ποσότητα φαγητού 100 gr: 1 ευρώ

Η vegan γαστρονομική σκηνή της Πράγας γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα, με νέα εστιατόρια αλλά και παλιά στέκια που εξακολουθούν να ξεχωρίζουν, όπως το εστιατόριο Country Life (της ομώνυμης τσέχικης εταιρείας βιολογικών προϊόντων). Στον μπουφέ του θα βρείτε τουλάχιστον τρεις επιλογές ζεστών πιάτων ημερησίως και πάνω από 20 κρύα πιάτα, που θα ικανοποιήσουν και τους φίλους της μακροβιοτικής διατροφής. Μέχρι τις 16.00 η τιμή είναι περίπου 1 ευρώ για κάθε 100 γρ. φαγητού. Στη συνέχεια το μεγάλο πιάτο κοστίζει 5,40 ευρώ και το μικρό 3,50 ευρώ, ανεξαρτήτως γραμμαρίων.

Irena Schlosser

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή