Άλλαξε το όνομα του εθνικού σταδίου των Σκοπίων

Άλλαξε το όνομα του εθνικού σταδίου των Σκοπίων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα το εθνικό στάδιο των Σκοπίων δεν φέρει το όνομα του Φίλιππου του Β’ καθώς η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε να το μετονομάσει, ώστε να συμμορφωθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πλέον, το στάδιο στο οποίο αγωνίζεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, θα φέρει το όνομα μίας προσωπικότητας της νεότερης… μουσικής ιστορίας της Βόρειας Μακεδονίας, αυτό του «Τόσε Προέσκι», ο οποίος πέθανε πρόωρα σε ηλικία 26 ετών και συγκεκριμένα το 2007 σε τροχαίο δυστύχημα.

«Αποφασίσαμε να μετονομάσουμε το στάδιο "Φίλιππος Β'" σε εθνικό στάδιο "Τόσε Προέσκι", για να τιμήσουμε μια προσωπικότητα που σημάδεψε την ιστορία της χώρας», αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

Ο Προέσκι είχε λάβει μέρος για λογαριασμό της ΠΓΔΜ σε δύο διαγωνισμούς της Eurovision ενώ η στιγμή που τον καθιέρωσε ήταν το 2004, όταν ηχογράφησε το τραγούδι με τίτλο «This World» που αργότερα έγινε ύμνος της UNICEFF.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή