«Βροχή» από νομοσχέδια στη Βουλή

«Βροχή» από νομοσχέδια στη Βουλή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολύ πυκνό νομοθετικό έργο έως τα μέσα Ιουλίου μίλησε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ως μια κίνηση «διάψευσης» των σεναρίων για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αν και ορισμένα από τα νομοθετήματα σχολιάζεται πως έχουν προεκλογικό «άρωμα». Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν ο σχετικός προγραμματισμός συνιστά «ταφόπλακα» για τα προαναφερόμενα σενάρια, απάντησε με έμφαση: «Εντελώς».

Ενδεικτικό του νομοθετικού «πυρετού» για το αμέσως προσεχές διάστημα είναι το γεγονός ότι έως τη Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή για τις επόμενες οκτώ (εργάσιμες) ημέρες, προγραμματίζεται να τεθούν σε συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια πέντε νομοσχέδια: δύο που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επεξεργασίας από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές με οικονομικό περιεχόμενο –επί παραδείγματι για την Αναπτυξιακή Τράπεζα– και τα υπόλοιπα από τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας (μείωση διάρκειας στρατιωτικής θητείας για ειδικές ομάδες, όπως οι πολύτεκνοι), Παιδείας (για τις μεγάλες αλλαγές στο Λύκειο) και, φυσικά, για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο πραγματικός χρόνος για το νομοθετικό έργο μειώνεται περαιτέρω, δεδομένου ότι η προσεχής Τετάρτη θα αφιερωθεί για συζήτηση του θέματος των γερμανικών οφειλών, ενώ η επόμενη Παρασκευή για τη λήψη απόφασης επί αιτήσεως άρσης ασυλίας βουλευτών.

«Βροχή» από νομοσχέδια στη Βουλή-1

Πυκνό νομοθετικό έργο, πάντως, θα υπάρχει σύμφωνα με τον κ. Βούτση και μετά τις αυτοδιοικητικές και τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, και έως τα μέσα Ιουλίου.

Τέλος, με αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε εκ νέου όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων πρώην βουλευτών, ο κ. Βούτσης, αφού υπενθύμισε ότι το πολιτικό σύστημα έχει δεσμευτεί να μη λειτουργήσει ως τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων και να μην έχει τέτοιες απαιτήσεις αναδρομικών, αλλά και ότι με συγκεκριμένη απόφαση έχει αποδεσμευτεί η βουλευτική αποζημίωση από τις αποδοχές των δικαστικών, υπογράμμισε ότι έναντι αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων για τους πρώην, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απευθύνει έκκληση να παραιτηθούν είτε των δικαστικών αποφάσεων που μπορεί να δικαιώνουν το αίτημά τους είτε των απαιτήσεών τους. «Είναι ηθικό και πολιτικό το ζήτημα», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή