Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Το τζάμπολ της χρονιάς

Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Το τζάμπολ της χρονιάς

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γρήγορο, αλλά όχι βιαστικό μπάσκετ και εκδήλωση των περισσότερων δυνατών αιφνιδιασμών που είναι το πλεονέκτημά του στο «ανοιχτό» γήπεδο, θέλει να εφαρμόσει ο Παναθηναϊκός στον σημερινό πρώτο αγώνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (22.15), ώστε να διεκδικήσει τη μία νίκη που χρειάζεται για να «σπάσει» το πλεονέκτημα έδρας της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους, με τον «πολεμιστή» Τζέιμς Γκιστ, όπως τον χαρακτήρισε ο Πιτίνο, να κάνει μόνο τρέξιμο (με τη βοήθεια αναπνευστικής μάσκας), να μην νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο και να παρατείνεται η απόφαση της συμμετοχής του ή όχι, στην προθέρμανση του αγώνα.

«Είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στον αιφνιδιασμό και τις χειρότερες στο μισό γήπεδο και στο σουτ. Γι’ αυτό και θέλουμε να τρέξουμε και να είμαστε στα πλεονεκτήματά μας. Παίζουν ρόλο στο μπάσκετ της Ευρωλίγκας τα μπάτζετ. Ενα μπάτζετ 30 εκατομμυρίων και ένα μπάτζετ δέκα διαφέρουν. Ομως πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Μου αρέσει να νικώ και αυτό αρέσει και στην ομάδα μου. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή επιστροφής του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ» υποστήριξε ο Αμερικανός τεχνικός του ΠΑΟ που πρότεινε στον Δημήτρη Διαμαντίδη να ακολουθήσει την αποστολή των «πρασίνων» στη Μαδρίτη ώστε η παρουσία του να λειτουργούσε εμψυχωτικά για τους παίκτες. Ο «3D» αρνήθηκε ευγενικά, επειδή, όπως δήλωσε, αφενός δεν έχει ρόλο στην ομάδα και αφετέρου δεν ήθελε να προσελκύσει δημοσιότητα, αντί της προσπάθειας της ομάδας.

Η Ρεάλ (δεν παίζει ο Γιουλ στα δύο πρώτα παιχνίδια) θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με τη δέουσα σοβαρότητα, καθώς όπως είπε και ο τεχνικός της, Πάμπλο Λάσο, οι φιλοξενούμενοι θα θέλουν τη ρεβάνς για τον περυσινό αποκλεισμό τους, ενώ η πρόοδος που έχει επιφέρει ο Πιτίνο, είναι εφαλτήριο πρόκρισης…

Στον αγώνα που θα ολοκληρώσει την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, θα παίξουν Εφές – Μπαρτσελόνα.

• Στους χθεσινούς αγώνες, ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτε έκαναν το 1-0. Η ρωσική ομάδα επικράτησε με 94-68 της Μπασκόνια και η τουρκική της Ζαλγκίρις με 76-43.

• Η κατάκτηση του Εurocup από τη Βαλένθια έκανε γνωστή τη 14η ομάδα που θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου (θα διεξαχθεί με την αύξηση των συμμετεχόντων σε 18), εκτός από την εγγυημένη συμμετοχή των 11 ομάδων (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Μακάμπι, Ζαλγκίρις) και τις δύο προσκλήσεις (wild card) που θα λάβουν η Μπάγερν και η Βιλερμπάν. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τους πρωταθλητές της Αδριατικής και της Βαλτικής λίγκας, την πρωταθλήτρια Γερμανίας και μία ακόμα ομάδα με την τρίτη πρόσκληση (wild card).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή