Τσάμπιονς Λιγκ: H πρόκριση του… αιώνα

Τσάμπιονς Λιγκ: H πρόκριση του… αιώνα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Τότεναμ από χθες το βράδυ, καθώς πήρε ιστορική πρόκριση στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι, έπειτα από μια επική αναμέτρηση, που κρίθηκε στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν με 4-3, όμως χάρη στα εκτός έδρας γκολ προκρίθηκαν στους «4» της διοργάνωσης.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν συγκλονιστικό στο «Ετιχαντ». Μόλις στο τέταρτο λεπτό η ομάδα του Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ με τον Στέρλινγκ, όμως η Τότεναμ σε διάστημα πέντε λεπτών έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 1-2 χάρη στα δύο γκολ του Σον (7΄, 9΄). Οι «πετεινοί» κράτησαν το προβάδισμα για μόνο δύο λεπτά, καθώς η Σίτι έκανε το 2-2 στο 11΄ με τον Μπερνάρντο Σίλβα. Στα αμέσως επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεζαν για τρίτο γκολ και το βρήκαν στο 21΄ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Στέρλινγκ, ύστερα από μοναδική ασίστ του Ντε Μπρούινε. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και το πρώτο ημίχρονο έληξε 3-2.

Η ασφυκτική πίεση της Σίτι συνεχίστηκε και τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 59΄ οι «πολίτες» έκαναν το 4-2 με τον Αγκουέρο, χάρη στην επέλαση και τρίτη ασίστ του Ντε Μπρούινε. Μέχρι και το 70ό λεπτό η πρωταθλήτρια της Αγγλίας προσπαθούσε να βρει και πέμπτο γκολ, όμως στο 73΄ η Τότεναμ κόντρα στη ροή του αγώνα με το «χρυσό» γκολ του Γιορέντε μείωσε σε 4-3 και ξανά βρέθηκε με σκορ πρόκρισης. Στο 90+3΄ η Σίτι σκόραρε με τον Στέρλινγκ, όμως ο διαιτητής Τσακίρ ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, ύστερα από εξέταση του VAR.

Στην Πορτογαλία, η Λίβερπουλ πήρε πολύ άνετη πρόκριση στα ημιτελικά, καθώς κέρδισε και στη ρεβάνς την Πόρτο με 1-4 (Μανέ 28΄, Σαλάχ 65΄, Μιλιτάο 69΄, Φιρμίνο 77΄ και Φαν Ντάικ 84΄).

• Θαυμασμό προκάλεσε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη η νέα μεγάλη επιτυχία του Αγιαξ, με το 2-1 στο Τορίνο επί της Γιουβέντους, που τον έφερε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με μια νεανική ομάδα για την οποία ο Ρίνους Μίχελς, δημιουργός του Total Football τη δεκαετία του 1970, θα ήταν ασφαλώς υπερήφανος. Το βράδυ της Τρίτης σημείωσε νέα εκτός έδρας ανατροπή, εις βάρος της Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο, άρα σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Οσο για τη «Μεγάλη Κυρία», η δουλειά αρχίζει από την αρχή, με τον τεχνικό Μάξι Αλέγκρι να δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό να φύγει από τον πάγκο της.

Το άλλο αντικείμενο θαυμασμού την Τρίτη ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έκανε τη διαφορά μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οπως έγραψε εύστοχα η αμερικανική ιστοσελίδα Bleacher Report, «οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ έτρεφαν ελπίδες – και τότε εμφανίστηκε ο Λέο Μέσι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή