Αμερικανικά ΜΜΕ: Την επόμενη εβδομάδα ο Μπάιντεν ανακοινώνει την υποψηφιότητά για τον Λευκό Οίκο

Αμερικανικά ΜΜΕ: Την επόμενη εβδομάδα ο Μπάιντεν ανακοινώνει την υποψηφιότητά για τον Λευκό Οίκο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρίαρχος στις δημοσκοπήσεις για το κόμμα των Δημοκρατικών, παρά την πολεμική που έχει ξεσπάσει για τα ανάρμοστά αγγίγματά του σε ψηφοφόρους, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ.

Υιοθετώντας κυρίως κεντρώες ιδέες και παραμένοντας πολύ δημοφιλής, ο πρώην αντιπρόεδρος υπό τον Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών σε ένα βίντεο που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Atlantic.

Η ομάδα του συζητά ακόμα «την ακριβή χρονική στιγμή της ανακοίνωσης», που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, μετέδωσε από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Προτού καν ριχθεί στον προεκλογικό αγώνα, ο Τζο Μπάιντεν κυριαρχεί ήδη στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των περίπου 20 διεκδικητών του χρίσματος, με ποσοστό 30%, σύμφωνα με τον μέσο όρο που υπολόγισε ο ιστότοπος RealClearPolitics έναντι 22,5% για τον ανεξάρτητο γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, με τους δυο τους να προηγούνται κατά πολύ από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Ο μετριοπαθής πολιτικός απολαμβάνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας ιδιαίτερα σε δύο ομάδες ψηφοφόρων που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ρόλο κλειδί στις προεδρικές του Νοεμβρίου του 2020: τους λευκούς εργάτες, που εν μέρει ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και τους μαύρους ψηφοφόρους.

Ωστόσο, η ηλικία του— σήμερα 76 ετών, επομένως θα είναι ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο – κι οι ιδιαίτερα «απτικές» συνήθειές του απειλούν την υποψηφιότητά του.

Γυναίκες τον κατηγόρησαν πρόσφατα ότι τις έφερε σε δύσκολη θέση με τις χειρονομίες του: φιλιά στο κεφάλι, χέρια να αγγίζουν τους ώμους. Ο πρώην γερουσιαστής υποσχέθηκε, μετά την πολεμική, να «είναι περισσότερο προσεκτικός». Δεν ζήτησε, εντούτοις, συγγνώμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή