Βόλεϊ: Στους τελικούς ο ΠΑΟΚ, «ζωντανός» ο Φοίνικας Σύρου

Βόλεϊ: Στους τελικούς ο ΠΑΟΚ, «ζωντανός» ο Φοίνικας Σύρου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να περάσουν τις προσεχείς ημέρες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις θα έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που νίκησαν την Κηφισιά με 3-0 (16-25, 17-25, 20-25) και προκρίθηκαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος βόλεϊ των ανδρών. Αντίθετα, ο Φοίνικας άναψε «κόκκινο» στην προσπάθεια των «ερυθρολεύκων». Νίκησε με 3-0 (26-24, 25-20, 25-21), έκανε το 1-2 στη σειρά των ημιτελικών και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Μεγάλη Πέμπτη, στο κλειστό της Σύρου.

Οι «Πειρατές» από την αρχή της αναμέτρησης έδειξαν ότι μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη. Ο Ολυμπιακός παρόλο που προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 24-22 κατάφερε να το χάσει. Στο δεύτερο σετ πρωταγωνιστές ήταν οι «οικοδεσπότες» και στο τρίτο, παρά την προσπάθεια των «ερυθρολεύκων», οι «νησιώτες» διέλυσαν την υποδοχή των αντιπάλων τους και έκαναν το 3-0.

Στον άλλο ημιτελικό, οι αθλητές του ΠΑΟΚ μπήκαν στο κλειστό του Μίλωνα με μοναδικό στόχο τη νίκη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον Γκάρετ Μουαγκουτούτια να βρίσκεται και πάλι σε… μεγάλα κέφια κυριάρχησε στο πρώτο σετ. Με βασικό κεντρικό τον Τάσο Γάτση στη θέση του Γιάννη Τακουρίδη, η ομάδα του Φιλίποφ διεύρυνε από την αρχή το σκορ και έφτασε εύκολα στο 25-16.

Στο δεύτερο, η Κηφισιά βελτίωσε την υποδοχή της, προηγήθηκε με 14-9, αλλά ο Μουαγκουτούτια από τα εννέα μέτρα της χάλασε την υποδοχή και ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 8-0 πήρε το προβάδισμα με 17-14. Οι «φιλοξενούμενοι» διατήρησαν τη διαφορά και έκαναν το 2-0.

Στο τρίτο σετ οι δυνάμεις ήταν μοιρασμένες. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 20-20. Εκεί, μία επίθεση του Κλαπβάικ και ο Οκολιτς από το μπλοκ διαμόρφωσαν το σκορ σε 22-20 για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ο Μουαγκουτούτια και δύο πόντοι του Οκολιτς έδωσαν στους κυπελλούχους Ελλάδος ένα σερί 5-0, τη νίκη στην αναμέτρηση και την πρόκριση, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος. Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 3 άσους, 33 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 7 άσους, 32 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.

• Στη Νάξο διεξάγεται ο δεύτερος τελικός της Α1 βόλεϊ γυναικών. Η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό (19.00). Οι «ερυθρόλευκες» προηγούνται με 1-0 στις νίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή