ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυάγησαν οι συνομιλίες Deutsche Bank - Commerzbank για συγχώνευση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Deutsche Bank και η Commerzbank τερμάτισαν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους χωρίς να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο τράπεζες.

Η ανακοίνωση των δύο τραπεζών, που επικαλέστηκαν κινδύνους στην εφαρμογή της συμφωνίας, το κόστος αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακές απαιτήσεις, έγινε κατά την έκτη εβδομάδα συνομιλιών για τη συγχώνευση των δύο γερμανικών τραπεζών.

Γερμανός υπουργός Εργασίας: Απόφαση του ιδιωτικού τομέα η ματαίωση των συζητήσεων

Ο Γερμανός υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ χαρακτήρισε την ανακοίνωση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, της Deutsche Bank και της Commerzbank, να τερματίσουν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους «μια απόφαση δύο εταιριών του ιδιωτικού τομέα», όπως δήλωσε σήμερα.

Οι συνομιλίες για τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών, της Deutsche Bank και της Commerzbank, αναμένεται να καταλήξουν σε αποτυχία, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πρόσωπο με γνώση του θέματος.

Στις 10:15 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της Commerzbank σημείωσε πτώση 1,6% ενώ της Deutsche Bank υποχώρησε κατά 0,8%.

Η αδυναμία συμφωνίας θα εντείνει τις πιέσεις προς την Deutsche Bank προκειμένου να προχωρήσει σε πιο ριζικές αλλαγές. Παράλληλα, είναι πιθανόν να καταστήσει την Commerzbank πιο ευπαθή σε μια εξαγορά από ξένη εταιρία.

Σύμφωνα με πηγές, ενδιαφέρον για την δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έχουν εκφράσει η Unicredit και η ING Groep.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ