Η ΔΕΗ και η (ποια;) στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ

Η ΔΕΗ και η (ποια;) στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή το εξαιρετικά ενημερωτικό άρθρο της κ. Χρύσας Λιάγγου (φ. 27-28/4) για τη ΔΕΗ, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Η ΔΕΗ με το αμαρτωλό παρελθόν των προνομιούχων συνδικαλιστών και των πολυήμερων διακοπών ρεύματος, μεσούσης μάλιστα της θερινής περιόδου, στη μορφή που την ξέρουμε, πρέπει να πάψει να υφίσταται.

2. Οι λιγνιτικές μονάδες που την επιβαρύνουν κάθε χρόνο με τεράστια πρόστιμα πρέπει να πωληθούν άμεσα και όχι με ρυθμούς χελώνας όπως κάνει η κυβέρνηση.  Η τελευταία απλώς καθυστερεί, βγαίνουν άγονοι οι διαγωνισμοί, πράγμα που κατά βάθος εύχεται. Ιδιωτικοποιήσεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να προσπαθείς να τετραγωνίσεις τον κύκλο.

3. Η ΔΕΗ, λόγω του στρατηγικού της χαρακτήρα, πρέπει να διατηρήσει έναν μικρό πυρήνα κρατικό.

4. Πρέπει να δοθεί έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι όποιες μελλοντικές επενδύσεις να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

5. Για τους κακοπληρωτές να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των οφειλών και να διακόπτεται άμεσα το ρεύμα για αθροιστική οφειλή που θα ξεπερνάει τα 100 ευρώ και όχι τα 1.000. Να απαγορεύεται, δε, ρητά η αλλαγή παρόχου, ακόμη και για ένα ευρώ οφειλής προς τη ΔΕΗ. Διαφορετικά, η Επιχείρηση δεν έχει μέλλον.

Σ. Γιακουμακης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή