Αντιδράσεις μετά την επιβεβαίωση Παναγοπούλου για τις διακοπές του Αλ. Τσίπρα στο σκάφος

Αντιδράσεις μετά την επιβεβαίωση Παναγοπούλου για τις διακοπές του Αλ. Τσίπρα στο σκάφος

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aντιδράσεις προκαλεί η επιβεβαίωση εκ μέρους της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει σκάφος της οικογένειας για τις διακοπές του τον Αύγουστο του 2018.

Η κ. Παναγοπούλου δήλωσε χθες ότι ο εκλιπών σύζυγός της, εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, είχε παραχωρήσει τη θαλαμηγό «Odyssey» στον Αλέξη Τσίπρα και στην οικογένειά του διότι «τον έβλεπε κουρασμένο».

«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω», προσέθεσε η κ. Παναγοπούλου μιλώντας στον ιστότοπο του «Πρώτου Θέματος».

Υποσστήριξε πως θεωρεί ηθικά άμεμπτη την παραχώρηση του σκάφους στην πρωθυπουργική οικογένεια και προσέθεσε πως ο σύζυγός της – που έφυγε από την ζωή τον Φεβρουάριο – ήταν υπεράνω διαπλοκής και ανήκε σε μία «ελίτ ηθικής».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα, η κυρία  Παναγοπούλου αναφέρει ότι ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας «τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης».

Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι δημόσια γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια έχω τη χαρά να είμαι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, ενώ εδώ και ένα και πλέον έτος είμαι άμισθη σύμβουλός του προκειμένου να συνδράμω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάταση της Ελλάδας μετά την οκταετή εθνική περιπέτεια.

Ως συνεργάτης του είχα τη χαρά να οικοδομήσω σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμα του θα το επέτρεπε.

Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο.

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης.

Από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης;»

ΝΔ: Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού

Εντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Η Ν.Δ. απέφυγε να τοποθετηθεί για τις μυστικές διακοπές του Αλέξη Τσίπρα αναμένοντας από τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φωτογραφίες που τον εμφάνιζαν κρυπτόμενο σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Η επιβεβαίωσή τους ήρθε τελικά από την ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους κ. Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία αποκάλυψε ότι ο εκλιπών σύζυγός της του το δάνεισε μυστικά (!) για να ξεκουραστεί από την εθνική τραγωδία. Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού.

Επιπλέον,  ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με ανάρτησή του στο twitter σημειώνει:  Δηλ για να το πούμε απλά. Λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ενώ ακόμη καλά καλά δεν ξέραμε πόσους νεκρούς θρηνούσαμε, ο Αριστερός Πρωθυπουργός της Χώρας μας, πήρε μία Θαλαμηγό με το πλήρωμα και το υπηρετικό προσωπικό της, για μυστικές υπερπολυτελείς διακοπές…

«Με σημαία τη θανάσιμη υποκρισία κατέπλευσε ο Α.Τσίπρας στην Ιθάκη σκαφάτος και θαλαμηγάτος. Αυτός είναι ο Πρωθυπουργός. Λίγος όμως ο καιρός, 19 και σήμερα«, σημειώνει από την πλευρά του στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Τζανακόπουλος: Αντιπολίτευση με κίτρινες ειδήσεις

Για το θέμα, από την πλευρά της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι είναι «δικαίωμα» της κυρίας Παναγοπούλου να φιλοξενήσει τον Αλέξη Τσίπρα

 
«Η κυρία Παναγοπούλου είναι συνεργάτιδα του πρωθυπουργού εδώ και 3 χρόνια. Είναι άμισθη συνεργάτης εδώ και 1 χρόνο. Είναι δικαιώμά της να φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό για μια ανάπαυλα 2-3 ημερών» είπε κ. Τζανακόπουλος.
 
Στην παρατήρηση ότι οι διακοπές του κ. Τσίπρα έγιναν λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 101 νεκρούς, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε «βεβαίως ήταν 25 ημέρες μετά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν σταμάτησε την εργασία του; Τι είδους υποκρισία είναι αυτή;». «Το ότι κάποιος δικαιούται να ξεκουραστεί 2-3 ημέρες δεν συνιστά πολιτική είδηση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

 
Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε, τέλος, τη Νέα Δημοκρατία για «κίτρινες ειδήσεις» καθώς, όπως είπε, «μια κάνει αντιπολίτευση με τον Πολάκη, μια αντιπολίτευση με κλεμμένες φωτογραφίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή