120 δόσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα και για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία

120 δόσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα και για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Ε.Φ.Κ.Α., για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, θα εγκαινιάσουν τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 10:30 το πρωί, στα γραφεία της Διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α., Αγ. Κων/νου 8.

Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

«Η πλατφόρμα θα ενημερώνει τον ασφαλισμένο για το πώς διαμορφώνεται η νέα οφειλή του, μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και το κούρεμα της βασικής οφειλής, που προβλέπεται για πρώτη φορά. Το νέο ποσό της μειωμένης οφειλής θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Οι προσαυξήσεις κουρεύονται κατά 85% και, εάν επιλέξουν και το κούρεμα της βασικής οφειλής, θα έχουν μείωση κατά περίπου 65% της συνολικής οφειλής τους», δήλωσε η υπουργός Εργασίας σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, ο ασφαλισμένος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, αν δεν θέλει το κούρεμα της βασικής οφειλής και θέλει να την αποπληρώσει ολόκληρη, προκειμένου να έχει υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη στο μέλλον.

«Η πλατφόρμα θα είναι εύχρηστη, προκειμένου κάθε ασφαλισμένος ή υποψήφιος συνταξιούχος να μπορεί να ενταχθεί ηλεκτρονικά στη ρύθμιση. Δεν υπάρχουν κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όλοι οι ασφαλισμένοι με οφειλές- είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε είναι επιχειρήσεις για τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων τους -όλοι εντάσσονται στη ρύθμιση χωρίς κριτήρια. Η ρύθμιση θα μείνει ανοιχτή, μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, θα μπορεί κάποιος να ενταχθεί», διευκρίνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή