Διαδικασία πτώχευσης για τον «Γυμνό σεφ», Τζέιμι Ολιβερ

Διαδικασία πτώχευσης για τον «Γυμνό σεφ», Τζέιμι Ολιβερ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διάσημος από την τηλεόραση, αλλά και τις εκστρατείες του για υγιεινότερη διατροφή σεφ Τζέιμι Ολιβερ με λύπη του ανακοίνωσε ότι ο όμιλος εστιατορίων που έχει δημιουργήσει έχει μπει σε διαδικασία πτώχευσης, θέτοντας σε κίνδυνο 1.300 θέσεις εργασίας.

Ο όμιλος, στον οποίο περιλαμβάνονται τα ιταλικά εστιατόρια του Ολιβερ, Barbecoa και Fifteen, έχει ορίσει την KPMG ως εκκαθαριστές.

Συνολικά 23 εστιατόρια θα κλείσουν, τα οποία ανήκουν στην ιταλική σειρά του Τζέιμι. Ο ίδιος ο διάσημος μάγειρας δήλωσε ότι «αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι αυτό για όσους επηρεάζονται» και προσέθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πελατεία μας που απήλαυσε την κουζίνα μας και μας στήριξε την τελευταία δεκαετία. Ηταν μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε. Ξεκινήσαμε την ιταλική σειρά εστιατορίων το 2008, με την πρόθεση να επηρεάσουμε θετικά τις επιχειρήσεις εστίασης μεσαίας τιμής, με άριστη αξία και προϊόντα υψηλότερης ποιότητας, με καλά πρότυπα όσον αφορά στην ευζωία των ζώων και με μια καταπληκτική ομάδα που μοιράστηκε το πάθος μου για θαυμάσιο φαγητό και εξυπηρέτηση. Και επιτύχαμε ακριβώς αυτό».

O Tζέιμι Ολιβερ απέκτησε παγκόσμια φήμη με τη σειρά βιβλίων μαγειρικής και τις τηλεοπτικές εκπομπές του «Γυμνού σεφ», που αναμεταδόθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά τη μετάδοσή τους στη Βρετανία, πριν από είκοσι χρόνια. Επίσης άφησε τα ίχνη του μέσα από τις εκστρατείες του για υγιεινότερη διατροφή, ιδιαίτερα στα σχολεία.

Η αλυσίδα εστιατορίων του διάσημου μάγειρα φαίνεται να έπεσε θύμα του εξαιρετικά ανταγωνιστικού κλίματος της βρετανικής αγοράς. Η αλήθεια είναι ότι οι επιχειρήσεις του Τζέιμι Ολιβερ άρχισαν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εδώ και δύο χρόνια, και ως αποτέλεσμα ένα μεγάλος αριθμός των ιταλικών εστιατορίων και τα Barbecoa έκλεισαν τις θύρες τους. Το 2017, ο «Γυμνός σεφ» αναγκάστηκε να κλείσει το τελευταίο εστιατόριο Union Jack, αλλά και το περιοδικό του, το Jamie, το οποίο κυκλοφορούσε επί περίπου δέκα χρόνια. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Τζέιμι Ολιβερ αναγκάστηκε να επενδύσει 3 εκατ. στερλίνες από την προσωπική του περιουσία στις διάφορες επιχειρήσεις εστίασης που του ανήκαν.

Οπως επισημαίνει ο Σάιμον Μιντλόφσκι, εταίρος στο δικηγορικό γραφείο Gordons, που ειδικεύεται στον τομέα της φιλοξενίας, ο Ολιβερ δεν κατάφερε να ακολουθήσει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις. «Προκειμένου να είσαι επιτυχής σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να εξελίσσεσαι διαρκώς, από τους καταλόγους εδεσμάτων και την επιλογή ποτών μέχρι τον τρόπο που αλληλεπιδράς με την πελατεία. Καθώς τα καταστήματα σίτισης αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα ενοίκια, την αύξηση του κόστους των τροφίμων και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, έχουν ανάγκη ένα σημείο διαφορετικότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις, που διαθέτουν την ελευθερία και την ευκαμψία, ώστε να επιχειρούν νέα, φρέσκια προσέγγιση, είναι αυτές που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα καταφέρνουν καλύτερα», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή