Εργάστηκα με γνώμονα την πατρίδα, λέει ο Π. Καμμένος

Εργάστηκα με γνώμονα την πατρίδα, λέει ο Π. Καμμένος

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκλογική εξάτμιση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι καταγράφηκαν πολύ κάτω από το 1% (μέχρι αργά χθες το βράδυ κυμαινόταν περί το 0,76%), οδήγησε τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο να αναγνωρίσει τη δυναμική των πραγμάτων από πάρα πολύ νωρίς. «Ο ελληνικός λαός αποφάσισε δημοκρατικά, ευχαριστώ όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, εργάστηκα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα», ανέφερε μέσω τουίτερ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων exit polls, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκτόνησε στις Πρέσπες».

Η τελική κατάταξη των ΑΝΕΛ, στη 15η θέση των κομμάτων που συμμετείχαν στις ευρωεκλογές, πολύ μακριά από οποιαδήποτε ελπίδα προσέγγισης στο 3%, επιβεβαίωσε πλήρως και τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων μηνών που αναδείκνυαν το κόμμα του κ. Καμμένου να μην κατορθώνει να αγγίξει ούτε καν το 1%. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει, ακόμα, ότι η τακτική του κ. Καμμένου να επενδύσει πολιτικά στην αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό στις αρχές του έτους, με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, δεν μπορούσε εξ ορισμού να αποδώσει.

Ο κ. Καμμένος δεν έχει ακόμη εκφραστεί δημοσίως για τα σχέδιά του μετά τη χθεσινή ουσιαστική εκλογική εξαΰλωση των ΑΝΕΛ, ωστόσο είναι σαφές ότι σε περίπτωση εθνικών εκλογών, οι προοπτικές του κόμματος μοιάζουν μάλλον δυσοίωνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή