Ελληνας ευρωβουλευτής με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Ελληνας ευρωβουλευτής με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής συγκέντρωσε το 4,85% των ψήφων για τις ευρωεκλογές με αποτέλεσμα να εκλέγει δύο έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρώτος που εκλέγεται ευρωβουλευτής βάσει των σταυρών που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής στο 45,64% της ενσωμάτωσης είναι ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός.

Ωστόσο, η επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στο πρόσωπο του Γιάννη Λαγού από το 2015 καθιστούν απαγορευτική την αναχώρησή του από τη χώρα και φυσικά την ανάληψη των καθηκότων του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες. Για να αρθούν τα εν λόγω εμπόδια, ο Γ. Λαγός θα πρέπει να καταθέσει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές μέσω του οποίου θα ζητά την άρση των περιοριστικών όρων λόγω της εκλογής του στο ευρωκοινοβούλιο. 

Ωστόσο, το αίτημά του ενδέχεται να απορριφθεί από τη δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο τι μέλει γενέσθαι με την έδρα της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός αποφυλακίστηκε με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους το 2015 μαζί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Οι Γ. Λαγός και Ν. Μιχαλολιάκος ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας διέταξε με βούλευμα την αποφυλάκισή τους και επέβαλαν στον Γιάννη Λαγό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση, ενώ του έχει επιβληθεί να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή