Ποδόσφαιρο: Διπλωματικό επεισόδιο Ισλανδίας – Τουρκίας

Ποδόσφαιρο: Διπλωματικό επεισόδιο Ισλανδίας – Τουρκίας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και χαμένη και… δαρμένη (ή μάλλον οδυρόμενη) επέστρεψε στη βάση της η εθνική Τουρκίας, καθώς μετά το κατά κυριολεξία διπλωματικό επεισόδιο με την Ισλανδία για όσα έγιναν στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ κατά την άφιξη στη σκανδιναβική χώρα, οι Τούρκοι υπέστησαν και οδυνηρή ήττα με 2-1 προχθές το βράδυ (αν και είχε ήλιο έως αργά).

Η μεγάλη καθυστέρηση της τουρκικής αποστολής κατά τον έλεγχο στον αεροσταθμό του Κέφλαβικ και το… πιγκάλ που πρότεινε κάποιος αντί μικροφώνου μπροστά στον Εμρέ Μπελόζογλου τη Δευτέρα τα ξημερώματα οδήγησαν σε έντονη τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Ισλανδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγκυρα. Η δε… πέτρα του σκανδάλου που παρουσίασε στον Εμρέ αυτή τη βούρτσα τουαλέτας ήταν τελικά Βέλγος.

Το αποτέλεσμα έκανε άνω κάτω τον Η΄ όμιλο, με τριπλή ισοβαθμία Γαλλίας, Ισλανδίας και Τουρκίας στην κορυφή, και η συνέχεια από Σεπτέμβριο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ η ομοσπονδία της Δανίας ανακοίνωσε ότι μετά τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το επόμενο καλοκαίρι τη θέση του προπονητή θα πάρει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Κάσπερ Χιούλμαντ, αφού ο Νορβηγός Αγκε Χαρέιντε θα αφήσει το τιμόνι της δανικής ομάδας που κρατάει από το 2015.

• Χθεσινό δημοσίευμα των Times του Λονδίνου αναφέρει ότι μια ομάδα ευρωπαϊκών συλλόγων θα προτείνει στις 11 Σεπτεμβρίου στην UEFA την επέκταση του Τσάμπιονς Λιγκ σε 40 ή 48 ομάδες, με τη δημιουργία οκτώ ομίλων των πέντε ή έξι ομάδων, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μεγαλύτερη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και με περισσότερες αγωνιστικές.

• Στην Ισπανία το σκάνδαλο «στημένων» αγώνων που έχει ξεσπάσει με κεντρικό πρόσωπο τον Ραούλ Μπράβο και διαρκώς βαθαίνει, με τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών, έχει άμεσες συνέπειες στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές που αφορά, εμμέσως ή αμέσως. Ετσι η Χιρόνα, που φέτος υποβιβάστηκε από την Πριμέρα Ντιβισιόν, θεωρεί ότι έχει έννομο συμφέρον, και μέχρι να τελεσιδικήσει η ιστορία ζητεί από τη Λίγκα να αυξηθούν οι ομάδες για την επόμενη σεζόν σε 21, λόγω της ευθύνης που εμφανίζεται να φέρει η Βαγιαδολίδ διά των παικτών της στο στήσιμο του αγώνα με τη Βαλένθια και μπορεί να τη στείλει στη δεύτερη κατηγορία. Εξάλλου η ομοσπονδία τιμώρησε τον Ινιγο Λόπεθ της Λα Κορούνια με αποκλεισμό από το χθεσινό μπαράζ της Σεγούνδα Ντιβισιόν με τη Μάλαγα λόγω δηλώσεών του ότι και το ματς της Ουέσκα με τη Νάστικ Ταραγόνα ήταν στημένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή