Στην ανάπτυξη ακινήτων στρέφεται η Πανγαία

Στην ανάπτυξη ακινήτων στρέφεται η Πανγαία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια άνω των 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να δαπανήσει κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, είτε για την ανάπτυξη εξολοκλήρου νέων ακινήτων είτε για την ανακατασκευή υφιστάμενων κτισμάτων που έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες. Μέρος της χρηματοδότησης για τα έργα αυτά είναι πιθανόν να προέλθει από την αύξηση κεφαλαίου που επιθυμεί να «τρέξει» τους επόμενους μήνες η διοίκηση της εταιρείας. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη διασπορά των μετοχών μας μέσω αύξησης κεφαλαίου, η οποία θα στοχεύσει κυρίως στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου μας στην Ελλάδα, τόσο μέσω της απόκτησης νέων ακινήτων όσο και μέσω της ανάπτυξης υφιστάμενων οικοπέδων», ανέφερε χθες, στο περιθώριο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, ο κ. Αρις Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης.

Στο πλαίσιο αυτό, τις προσεχείς ημέρες, η εισηγμένη αναμένει την έκδοση των οικοδομικών αδειών για την κατασκευή νέου βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων στον Παράδεισο Αμαρουσίου, όπως επίσης και για τη δημιουργία συγκροτήματος φοιτητικών κατοικιών στη συνοικία «Λαδάδικα» της Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη περίπτωση, το ύψος της επένδυσης αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 15 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος αγοράς του οικοπέδου), καθώς προβλέπεται η ανάπτυξη σύγχρονου κτιρίου γραφείων με επιφάνεια ανωδομής της τάξεως των 5.000 τ.μ. Αντιστοίχως, στη Θεσσαλονίκη, το διατηρητέο ακίνητο που αποκτήθηκε θα μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο κατοικιών για τους φοιτητές της πόλης, ενώ θα παρέχονται και υπηρεσίες ξενοδοχειακού τύπου. Το συνολικό ύψος της επένδυσης, μαζί με την αγορά του ακινήτου, υπολογίζεται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία δρομολογεί και τουριστική επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με την Dimand Real Estate, στην περιοχή των Χανίων. Αντικείμενο αυτής θα είναι η ανάπτυξη ξενοδοχειακού συγκροτήματος και εξοχικών κατοικιών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται και το ενδεχόμενο της προσθήκης και ορισμένων εμπορικών χρήσεων. Αλλη μία σημαντική επενδυτική κίνηση της εταιρείας, επίσης σε συνεργασία με την Dimand Real Estate, αφορά την αξιοποίηση δύο ακινήτων που αναμένεται να αποκτήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για δύο όμορα εμπορικά ακίνητα που βρίσκονται στον άξονα της λεωφ. Συγγρού, επί των οποίων θα κατασκευαστεί νέο κτίριο γραφείων αντί ποσού 30 εκατ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή