Το κέντρο της Αθήνας φρούριο και πέριξ κυκλοφοριακό χάος

Το κέντρο της Αθήνας φρούριο και πέριξ κυκλοφοριακό χάος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Αθήνα ξύπνησε χθες από τον ήχο των ελικοπτέρων και εν συνεχεία ντύθηκε στα… μπλε με 3.000 αστυνομικούς που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στους κεντρικούς δρόμους. Το σκηνικό δεν ήταν πρωτόγνωρο. Μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον το 1999 και την ιστορική άφιξη του Πάπα πέρυσι τον Μάιο, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας βίωσαν την εμπειρία μιας «άτυπης πολιορκίας» διάρκειας μερικών ωρών ή λίγων ημερών.

Ετσι, η χθεσινή παρουσία του προέδρου της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα μετέτρεψε για άλλη μια φορά ένα μεγάλο τμήμα της πόλης σε απόρθητο φρούριο: Αττική Οδός, Λεωφόρος Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Ρηγίλλης, Ηρώδου Αττικού παρέμειναν για ορισμένες ώρες κλειστές, δημιουργώντας τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Τα νεύρα των οδηγών και η ταλαιπωρία των πολιτών «χτύπησαν» κόκκινο, διότι αναγκάστηκαν να αλλάξουν το πρόγραμμα των διαδρομών τους ή να περιμένουν στο ίδιο σημείο μπροστά σε μία ατελείωτη ουρά αυτοκινήτων.

Απελπισμένοι ταξιτζήδες, αγχωμένοι εργαζόμενοι που είχαν καθυστερήσει να φθάσουν στις δουλειές τους, ηλικιωμένοι που αναθεμάτιζαν αλλά και μερικοί περίεργοι που περίμεναν επί της οδού Μεσογείων την αυτοκινητοπομπή, για να δουν τον κ. Πούτιν.

Υπομονή και σήμερα

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν και σήμερα οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, καθώς το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου περιλαμβάνει τέσσερις μετακινήσεις: στις 09.00 θα ξεναγηθεί στην Ακρόπολη, αργότερα στις 11.00 θα καταθέσει στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη, ενώ στις 11.25 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα δεινά των οδηγών, όμως, δεν τελειώνουν το μεσημέρι, διότι ακολουθεί στις 16.45 συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αναφορικώς με τις πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Στεφανόπουλος επισήμανε ότι «η Ρωσία είναι μία μεγάλη δύναμη στρατιωτική και πολιτική και ένας σπουδαίος παγκόσμιος παράγοντας», πρόσθεσε ότι οι σχέσεις βρίσκονται «σε πολύ υψηλό επίπεδο», εξήρε τη συνεργασία Αθηνών και Μόσχας στον OHE και στους περιφερειακούς οργανισμούς, τονίζοντας ότι «δεν υφίσταται κάποιο πολιτικό προβλημα και οι απόψεις μας συνήθως συμπίπτουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT