Εκρίθη ότι σωφρονίστηκε – Ελεύθερος ο Βαγιωνής

Εκρίθη ότι σωφρονίστηκε – Ελεύθερος ο Βαγιωνής

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφυλακίσθηκε υπό όρους χθες το μεσημέρι από τις φυλακές του Κορυδαλλού ο Ιωσήφ Βαγιωνής, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 17 ετών για τη δολοφονία της τότε φίλης του Ελένης Πίσχου μέσα στο εργοστάσιό του στην περιοχή της Λυκόβρυσης.

Ο Βαγιωνής αποφυλακίσθηκε με το υπ’ αριθμ 392/2002 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς με την υποχρέωση να διαμένει μονίμως στην κατοικία του στην οδό Αμαρρυλίδος 4 στη Βουλιαγμένη και να εμφανίζεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά πληροφορίες, το Συμβούλιο έκρινε ότι ο Βαγιωνής έχει σωφρονισθεί και με δεδομένο ότι έχει ήδη εκτίσει τα 3/5 της συνολικής ποινής των 17 ετών κάθειρξης -που του επεβλήθησαν στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης- αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτησή του για υφ’ όρον απόλυση από τις φυλακές.

Υπενθυμιζεται ότι ο Βαγιωνής είχε καταδικασθεί για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της παράνομης κατοχής όπλου και της παράνομης οπλοφορίας.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 1994 είχε σκοτώσει με ένα σπαθί την 33χρονη φίλη του και στο δικαστήριο είχε αποδώσει το θάνατό της σε «ατύχημα», υποστηρίζοντας ότι «τη μοιραία στιγμή αστειειόταν με το θύμα και εκείνη, άγνωστο πώς, γλίστρησε και έπεσε πάνω στο σπαθί με αποτέλεσμα να σκοτωθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή