Προβλέπεται βαριά ποινή για τον ΠΑΟ

Προβλέπεται βαριά ποινή για τον ΠΑΟ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αγωνιστική και οικονομική καταστροφή απειλείται ο Παναθηναϊκός, καθώς, εκτός των άλλων, κινδυνεύει να τιμωρηθεί ακόμη και με ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα από έναν έως τρεις μήνες! Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 30, παράγραφος 7 του ΚΑΠ: «Σαν ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση δυσφήμισης του ποδοσφαίρου θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και γιατρών του αγώνα που γίνεται με βάναυση προς τα πρόσωπα αυτά συμπεριφορά εντός του περιβάλλοντος αγωνιστικού χώρου από μέλη της διοίκησης και των σωματείων ή ΠΑΕ, ποδοσφαιριστών, προπονητών ή οποιοδήποτε άλλου προσώπου εντεταλμένου από το σωματείο ή την ΠΑΕ που υπηρετεί στο χώρο αυτό. Στις περιπτώσεις αυτές, πέρα από την επιβολή ποινών στους υπαιτίους επιβάλλεται στο σωματείο ποινή αποβολής από όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, διεθνείς αγώνες) από έναν έως τρεις μήνες!». Παράλληλα, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αποκλεισμό της έδρας τους από μία έως τέσσερις αγωνιστικές. Στην περίπτωση που οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγγελου Φιλιππίδη θεωρηθούν δυσφημιστικές για το ποδόσφαιρο, τότε η αθηναϊκή ομάδα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με μία επιπλέον αγωνιστική και ο κ. Φιλιππίδης με προσωρινή ή ισόβια απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, όπως και με εξάμηνη στέρηση του εταιρικού του αξιώματος.

Στο φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής του ντέρμπι, Μάκης Ευθυμιάδης περιγράφονται με λεπτομέρειες οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε. Γράφει για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από τους κ. Φιλιππίδη, Μαρκαριάν. Αναφέρει ακόμη πως τον χτύπησαν οπαδοί και υπάλληλοι της ασφάλειας του γηπέδου, ενώ για τους κ. Καρβουνίδη (φυσιοθεραπευτή του Παναθηναϊκού) και Μολνάρ (άμεσο συνεργάτη του κ. Μαρκαριάν) υπογραμμίζει πως του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και τον κλότσησαν στα πόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή